X
    Categories: Gündem

İstanbul’da üç katlı bina çöktü: 7 yaralı

İstanbul Küçükçekmece’de bir bina çöktü, enkaz altında kalan 7 kişi çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı kavşağındaki üç katlı apartman, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. 

Durumun bildirilmesiyle bölgeye kurtarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Enkaz altında kalan bir kişinin kendi imkanlarıyla kurtulduğu belirtildi. Diğer kişiler ise ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir” dedi. 

İki katta aileler yaşıyor

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada, binanın kendiliğinden çöktüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Küçükçekmece’de saat 08.40 sıralarında zemin artı üç katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zeminde iş yeri var. Bir üst katın ise büro olarak kullanıldığını biliyoruz. Üstteki iki katta da aileler yaşıyor. İlk etapta, AFAD’ın koordinesinde itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldiler. UMKE ve benzeri… Belediye, itfaiye, sağlık, emniyet gibi gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler. Yedi kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre iki kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar” dedi.

Gül, açıklama yaptığı saat itibarıyla kendilerine ulaşan bir can kaybı tespiti bulunmadığını belirterek, yedi kişiden ikisinin durumlarının biraz daha ağır olduğunu söyledi. 

Vali Gül, binanın 1988 yılında yapıldığının bildirildiğini ifade ederek, olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığını kaydetti. (Ajans Bizim)