X
    Categories: Gündem

Diyarbakır Barosu yangınlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde başlayan yangınlarda 5 kişi yaşamını yitirmiş 44 kişi yaralanmıştı. Yangın söndürme çalışmaları sabah saatlerinde tamamlanırken AFAD ekipleri yangının gerçekleştiği alanlarda arama faaliyetlerine başladı. Diyarbakır Barosu ise olaya ilişkin Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi ; “Devlet; çevreyi korumak, zarar görmüş veya görmekte ise de derhal müdahale edip bu zararı engellemek ve etkili bir şekilde iyileştirmek zorundadır. Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde çıkan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesini kapsayan büyük bir alanda yaşanan facia nedeniyle, yangının nedenlerinin etkili bir şekilde soruşturulmasını ve faillerinin tespiti ile
cezalandırılmasını talep ederiz” 

Diyarbakır Barosu: Takipçisi olacağız 

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan suç duyurusuna ilişkin açıklamada ise şu ifadeler yer aldı; “Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlarda şu ana kadar yapılan resmi açıklamalara göre 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 29 vatandaşımız ise yaralanmıştır.  Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.  Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla ‘Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Sebebiyet Verme’ (TCK md. 82/1-c), ‘Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi’ (TCK md. 170) ‘Görevi Kasten Kötüye Kullanma’ (TCK md. 170) suçları kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Diyarbakır Barosu olarak soruşturmanın takipçisi olacağız”

Suç duyurusuna ulaşmak için tıklayın 

 

(Haber Merkezi)