X
    Categories: Gündem

DEDAŞ’tan yangına sebep oldunuz diyen vatandaşa suç duyurusu

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ), Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazidağı ilçeleri arasında çıkan ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği yangının bakımı yapılmayan elektrik tellerinden çıktığını söyleyen İbrahim Eren hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bir kez daha “anız yangını” iddiasını ileri sürdüren DEDAŞ, elektrik direklerinin bakımının ve incelemenin yapıldığını öne sürdü.
DEDAŞ’ın suç duyurusunda bulunduğu İbrahim Eren, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan yangınlarda akrabaları Abdurrahman Buğdaycı ve Ubeydullah Buğdaycı’yı  kaybetti. Eren’in 160 dönüm ekili buğdayı yandı. 9 bin 200 adet sulama borusu alevlere teslim olurken, 20 bin adet spring sulama borusu, bahçesi, bağı ile 500 civarında ağacı ile güneş panelleri alevlerin arasında kalarak, zarar gördü. Eren, yangın gecesi yaptığı açıklamada yangından hemen önce elektrik tellerinin yere düştüğünü belirterek yangına sebep olduğunu iddia etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanlarına olayı anlattı

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre İbrahim Eren’in yaşadığı Köksalan köyüne Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan tarafından taziye ziyaretinde bulunuldu. Burada yaşadıklarını eşbaşkanlara anlatan Eren, DEDAŞ’ın olayın ardından sabah erkenden köylerine geldiğini ve yangının çıkmasına sebep olan trafo ve elektrik tellerini onardığını söyledi. Yangının ilk çıkış anını bizzat gördüğünü ifade eden Eren, “O esnada çocuğum başını pencereden çıkardı ve tellerden kıvılcım çıktığını söyledi. Başımı dışarıya çıkardığım zaman kıvılcımların ateş çıkardığını gördüm. Hemen müdahale ettik, ama yangın kontrolden çıktı. Biz TRT’ye demeç veriyoruz. TRT ise özellikle DEDAŞ’a ilişkin söylediğimiz yerleri kesiyor. DEDAŞ’a defalarca suç duyurusunda bulunduk ama dinlemedi” dedi.

“İddiamın arkasındayım”

DEDAŞ’ın suç duyurusuna dair de Eren, hafta içinde Diyarbakır Barosu ile birlikte DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Eren, “İddiamın arkasındayım. Hukuki yollarla onlarla hesaplaşacağım. Bilirkişi sahada geziyor. Gereği yapılacak. Mahkemede hesaplaşacağız. Onlara pabuç bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.