X

DEM Parti 30 Haziran’da İstanbul’dan Hakkari’ye yürüyüş düzenleyecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin(DEM Parti) Hakkari Belediyesine kayyum atanması ve Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın tutuklanmasının ardından başlattığı protestolar devam ediyor. DEM Parti belediyeleri önünde başlatılan nöbet eylemleri 19.gününde sürerken DEM Parti 29 Haziran’da İstanbul’da kayyuma karşı düzenleyeceği mitingden 1 gün sonra Hakkari’ye yürüyüş yapma kararı aldı.
Yürüyüş “İradeye saygı ” sloganı ilen 30 Haziran’da İstanbul’da DEM Parti Eş Genel Başkanları ve yöneticilerden oluşan 10 kişilik heyet ile başlatılacak ve Hakkari’de yapılacak açıklama ile son bulacak. İstanbul’da yapılacak halk buluşmalarının ardından yola çıkacak heyete çevre illerden milletvekilleri ve parti yöneticileri katılım sağlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşe geçen DEM Parti grubu 3 Temmuz’da Van’da buluşarak Hakkari’ye kitlesel bir yürüyüş düzenleyecek
Altı gün sürmesi planlanan yürüyüşe birleşen partileri, sivil toplum örgütleri ve DEM Parti milletvekillerinin katılım sağlayacağı ifade edilirken CHP ve TİP heyetlerinin de Van’daki yürüyüşe katılım sağlayacağı bekleniyor.
(Haber Merkezi)