X
    Categories: Gündem

Diyarbakır’da işyerlerine yapılan tekbirli saldırılara 75 kurumdan tepki

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Mahabad Bulvarı’nda bulunan Starbucks şubesi ile Sur ilçesi Gazi Caddesinde bulunan Burger King şubesinde meydana gelen saldırılara Diyarbakır’daki 75 sivil toplum ve meslek örgütü tepki gösterdi. 

İşyerlerine saldırılması ve insanlarda korku ve panik yaratmanın kabul edilebilir olmadığı ifade edilen ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Kentimizde bulunan özel işletmelere, İsrail’i protesto gösterileri adı altında bazı grupların tekbir getirilerek ve sloganlar atılarak girdiği, işyerinde bulunan başta çocuklar olmak üzere insanların büyük bir panik ve korku ile kaçıştığı görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Yakın zamanda gerçekleşen bu ve benzeri eylem ve saldırılar konusunda defalarca sağduyu çağrısı yapılmış ve yetkililerin de önlem alma gerekliliği ısrarlı şekilde ifade edilmiştir. Ancak görüntülerden ve görgü tanıklarının beyanlarından da anlaşılacağı üzere, önleyici bir tedbir alınmadığı gibi kolluğun göstericileri engellemeye yönelik bir müdahalesinin olmadığı anlaşılmaktadır. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının, suç teşkil edecek şekilde özel işletmelere girerek/ saldırarak, zarar vererek ve işyerlerinde bulunan insanlarda korku ve panik yaratarak kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir.

Adli süreç başlatmaya davet ediyoruz

Diyarbakır’da bulunan ve aynı zamanda Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun bileşeni olan imzacı STK, iş, meslek ve emek örgütleri olarak; her yönüyle toplumda korku ve paniğe sebep olan bu ve benzeri eylemleri kınıyor, bir kez daha herkesi sağduyulu davranmaya, kamu görevlilerini de gerekli önleyici tedbirleri almaya ve adli süreçleri başlatmaya davet ediyoruz”

 

Ortak açıklamada imzası bulunan 75 sivil toplum ve meslek örgütü ise şöyle;

(Haber Merkezi)