X
    Categories: Gündem

Türkiye’deki saldırılara Suriye’de karşılık verildi. Bakanlık, “Provokasyonlara malzeme yapılıyor” dedi

Uluslararası ajanslar El Bab ve Azez’de, 1 Temmuz’da yaşanan olaylara ait görüntüler aktardı. Ajansların bölgeden geçtiği fotoğraflarda yakılan ve zarar verilen TIR’lar bulunuyor.

AFP haber ajansının El Bab’dan geçtiği görüntülerde farklı noktalarda araçların yakıldığı ve binalara zarar verildiği görülüyor. El Bab’daki AFP muhabiri ateş açılan araçlar olduğunu aktardı.

Türkiye’nin bölgedeki bazı askeri üsleri çevresinde de toplanıldı. El Bab’daki olayların büyümesi sonrası Türk güvenlik birimleri, bölgeye takviye kuvvet gönderdi.

Dışışleri Bakanlığı: Provokasyonlara malzeme yapılıyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kayseri’de yaşanan olayların, Türkiye sınırı dışında “provokasyonlara malzeme yapıldığı” belirtildi.

Açıklamada, “Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır. Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir” denildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, ‘Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak’ suçundan soruşturma açıldığını kaydetti. (BBC Türkçe)