X
    Categories: Gündem

Gazeteci Sadık Topaloğlu tutuklandı

İstanbul’da 10 Temmuz günü akşam saatlerinde gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı eski muhabiri Sadık Topaloğlu ve arkadaşı Mehmet Savaş dün (13 Temmuz) tutuklandı.  Dışarıda oldukları sırada gözaltına alınan gazeteci Topaloğlu ve arkadaşı Savaş, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Emniyette tutulduğu esnada Topaloğlu’nun İstanbul’daki ikâmetine de polis baskın yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, evde yapılan aramada gazeteci Topaloğlu’nun bilgisayarına el konuldu. Topaloğlu’na daha önce yargılandığı bir davadaki iddialar soruldu. Topaloğlu ve Savaş, savcılık ifadesinin ardından “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkemeye çıkarılan Topaloğlu ve Savaş, “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanarak, Metris T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. 

Gazetecinin tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG),  Topaloğlu’nun avukatının, Topaloğlu ve Savaş hakkında açılmış bir soruşturmanın olmadığını, İstanbul TEM’in talimatı ile nöbetçi savcılık tarafından bir gözaltı kararı alındığını söylediğini aktardı.