X

Doğan: Ankara, Bağdat, Şam, Erbil arasında savaşa karşı ittifak kurulmalı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, devam eden MYK toplantısının gündemlerine ve Suriye ile ilgili gelişmelere ilişkin DEM Parti Genel Merkezinde basın  toplantısı düzenledi.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulanan Doğan, “Ankara, Bağdat, Şam, Erbil arasında savaşa karşı halkların kazanımını koruyacak bir ittifak kurulmalıdır” dedi. 

Ortadoğu’daki Savaş ve Çatışmalar

Doğan, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin MYK toplantısında ele alındığını belirterek, “Savaş ve çatışmadan vazgeçilmediği sürece ırkçılık yükseliyor, halklar karşı karşıya getiriliyor” dedi. Doğan, Filistin’deki acılar, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki son gelişmeler ve Suriye’deki durum hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Türkiye de bu durumdan ağır ekonomik maliyetler, siyasal sonuçlar ve can kayıplarıyla yıllardır etkileniyor. Bu politikalardan vazgeçilmediği sürece milliyetçilik ve ırkçılık yükseliyor” şeklinde konuştu.

İmralı Ada Hapishanesi ve İnsan Hakları İhlalleri

İmralı’daki tecrit koşullarına da değinen Doğan, “İmralı Ada Hapishanesinde insan hakkı ihlalinden vazgeçilmeli. Adalet Bakanlığına yeniden çağrı yapmak istiyoruz. Bu insan hakları ihlalinden, bu insanlık suçundan vazgeçilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Doğan, İmralı’da tutulanların sağlık haklarının ihlal edildiğini de vurguladı.

15 Temmuz ve Demokrasi Mücadelesi

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle de açıklamalarda bulunan Doğan, “Türkiye’yi darbelerin arkasındaki güçlerle yüzleşmeye davet ediyoruz. Demokratik zeminin bu tür kalkışmalarla kesintiye uğratılmasına karşı mücadele etmek için onlarca yıldır büyük bedeller ödüyoruz” dedi. Doğan, Türkiye’nin daha çok demokrasi, özgürlük, eşitlik ve adalete ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Suriye Politikası ve Kürtler

Doğan, Ankara, Bağdat, Şam ve Erbil arasında kurulması gereken ittifakın savaşa karşı halkların kazanımını koruyacak bir ittifak olması gerektiğini söyledi. “Kürtler bir tehdit unsuru değildir; aksine bir arada yaşamın emniyet supabıdır” diyen Doğan, Türkiye’nin Suriye’deki politikasını eleştirerek, “Türkiye Suriye’de bu defa ne arıyor?” sorusunu sordu.

Ekmek ve Adalet Kampanyası

Doğan, Ekmek ve Adalet Kampanyası hakkında da bilgi verdi. “19 Temmuz’da Mardin Kızıltepe’de yapılacak tarım mitingiyle kampanya startımızı veriyoruz” diyen Doğan, kampanyanın detaylarını paylaştı. “Temmuz ve Ağustos ayı boyunca daha pek çok il ve ilçede emekçilerle buluşacağız” dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, basın toplantısında yaptığı açıklamalarda Ortadoğu’daki çatışmalar, insan hakları ihlalleri, darbe girişimleri ve ekonomik sorunlar gibi önemli konulara değindi.

(Haber Merkezi)