X
    Categories: Gündem

AK Partili Eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, davanın bugün görülen ikinci duruşmasında, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılarak tutuklandı.  Mahkemeye katılmayan Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Adliyesi’ne gelip, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) polislerine teslim oldu. Mahkemeye çıkarılıp, karar yüzüne okunan Beyoğlu, tutuklandı ve  Diyarbakır T Tipi Cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Beyoğlu, geçen yıl gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 1 hafta önce kendisi ile birlikte 15 şüphelinin taşınmazlarına ve aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbiren el konulmuştu.

Ev aramasında 4 milyon lira değerinde döviz, altına el konulurken, Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde eşi, kendisi ve çocukları ve yakın aile bireyleri adına kayıtlı bulunan taşınmaz gayrı menkullere de Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan karar gereğince soruşturma tamamlanıncaya kadar tüm mal varlıklarına tedbir konulmuştu.

2019 yerel seçimleri sonrası HDP’li belediye başkanı adayı Zeyyat Ceylan’a YSK tarafından mazbata verilmeyin ikinci sırada bulunan Hüseyin Beyoğlu Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesine kayyım olarak  atanmıştı. Görev süresi boyunca bir çok yolsuzluk ve rüşvet iddialarında adı geçen Beyoğlu, İnşaat izni için iş insanı Nusret Bekirhanlı’dan 5 milyon TL rüşvet almak suçundan yargılanıyordu.  AKP’li Beyoğlu ile yardımcısı Sıdık Aycil ve İmar çalışanı Fırat Kılıç hakkında açılan dava Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Hüseyin Beyoğlu katılmazken, davacı iş insanı Nusret Bakirhanlı ve avukatlar hazır bulundu.

 

(Haber Merkezi)