X

Kürtçe yazılar polis eşliğinde karalandı

Diyarbakır’da kimliği belirsiz bir grup, polis eşliğinde yaya yollarına yazılan Kürtçe uyarı yazılarını karalayarak sildi

 

Geçen günlerde Van’da yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelere yazılan “Pêşî Peya” (Önce Yaya) uyarı yazısı sprey boya ile kapatılarak üzerine “Türkiye Türk’tür Türk kalacak” yazılmıştı. Dün gece saatlerinde ise Diyarbakır’da (Amed) polis eşliğinde dolaşan bir grup yaya yollarına yazılan Kürtçe “Hêdî (Yavaş)” ve “Pêşî Peya (Önce Yaya)” uyarı yazıları karalayarak sildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki ışıklar ve yaya geçidinin olduğu bölgeye saat 03.21 sıralarında bir otomobil, bir kamyonet ve ranger marka araç yanaştı. Ranger marka araçtan inen ve belinde silah bulunan kişi, araçların geçişini kontrol etmeye başladı. Kamyonetten inen 4 kişiden 2’si etrafı gözetlerken, 2 kişi ise fırça ve boyalarla Kürtçe uyarı yazılarını karaladı.
Öte yandan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semti ile birçok noktasında da söz konusu uyarı yazıları benzer şekilde karalandı. Kürtçe yol uyarı yazılarının silinmesine tanık olan vatandaşlar olay anını kameraya alarak tepki gösterdi.
(Haber Merkezi)