X
    Categories: Gündem

Erdoğan boçları için harekete geçmişti SGK bazı taşınmazlarını satışa çıkardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçlarını ödemesi için harekete geçmişti. Bu yönde haciz yapılacağı da ifade edilmişti. Bugün yayınlanan resmi gazete ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK)  yedi ildeki bazı taşınmazlarını satışa çıkardı. 

SGK’nın “gayrimenkul satışı”na ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

İlana göre yedi ildeki toplam 100 adet taşınmaz 13-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında Elektronik Satış Portalı üzerinden açık artırma yöntemiyle satılacak. 

Satışa çıkarılan gayrimenkullerin niteliği arsa, sağlık tesisi alanı (Antalya), tarla, mesken (Diyarbakır, 29 adet), apartman (Diyarbakır), plaj ve günübirlik turizm tesisi alanı (Şile), apartman daireleri, lojman ve arsası (Şanlıurfa), konut alanı arsalar şeklinde sıralanıyor. 

Satış çıkarılan taşınmazların üçü Ankara’da, üçü Antalya’da, 13’ü Diyarbakır’da, beşi İstanbul’da, sekizi Kahramanmaraş’ta, ikisi Mersin’de ve 68’i de Şanlıurfa’da bulunuyor. 

Taşınmazları tahmini değerleri 2 milyon 224 bin lira ile 178 milyon 750 bin lira arasında değişiyor. 

İstekliler taşınmazların ihale dokümanlarını e-Devlet kapası üzerinden SGK Elektronik Satış Portalı’na girerek görebilecek. Satın alınmak istenen gayrimenkulün teminat bedeli o taşınmaz için belirlenen başvuru bitiş tarihinden önce ilgili birime iletilmesi gerekiyor. 

Taşınmazların satışının KDV’den muaf olduğu da belirtilen ayrıntılar arasında yer alıyor.  (Ajans Bizim)