X
    Categories: Gündem

ABD Orta Doğu’ya daha fazla savaş gemisi gönderiyor

ABD, Orta Doğu’da yaşanan son olayların ardından bölgeye ilave savaş gemileri ve savaş uçakları gönderecek

Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD’nin Orta Doğu’daki askeri varlığını güçlendirmek, ABD personelini korumak ve İsrail’i savunmak için daha fazla savaş gemisi ve savaş uçağı konuşlandıracağı belirtildi. 

Pentagon Basın Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, “Savunma Bakanlığı, İran ya da İran’ın ortakları ve vekilleri tarafından bölgesel tırmanma olasılığını azaltmak için adımlar atmaya devam ediyor. 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısından bu yana, Savunma Bakanı, İsrail’in savunmasına olan sarsılmaz bağlılığımız da dâhil olmak üzere, ABD’nin bölgedeki personelimizi ve çıkarlarımızı koruyacağını yineledi” dedi.

Pentagon ayrıca Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Avrupa ve Orta Doğu’ya ilave balistik füze savunma kabiliyetine sahip kruvazör ve destroyerler gönderilmesi talimatı verdiğini açıkladı.

Açıklama Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da ve Hizbullah komutanı Fuad Şükrü’nün Beyrut’ta öldürülmesinden kısa bir süre sonra geldi. Bu durum İran ve bölgesel müttefiklerinin misilleme açıklamalarına yol açarak Orta Doğu’da gerilimin daha da tırmanmasından endişe duyulmasına neden oldu. (Ajans Bizim)