X
    Categories: Gündem

Instagram’ın Engellenmesi Mahkemeye Taşındı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal medya platformu Instagram’a getirdiği yasağı hukukçular mahkemeye taşıdı. Bilişim hukukçuları Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak, erişim engelinin anayasaya aykırı olduğunu öne sürerek Ankara 13. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Akdeniz ve Altıparmak, kararın “anayasaya aykırı” olduğunu iddia ederek dosyanın itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. BTK’nın 2 Ağustos’ta getirdiği erişim engeline ilişkin karar henüz yayınlanmadı.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, X hesabından yaptığı açıklamada, “Kerem Altıparmak ile birlikte BTK’nın Instagram kararının iptali için Ankara 13. İdare Mahkemesinde, anayasaya aykırılık iddiasıyla iptal davası açtık. Dosyanın itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesine gönderilmesini talep ettik. Her zaman olduğu gibi takipteyiz” ifadelerini kullandı.

Akdeniz ve Altıparmak, “Uygulamanın anayasaya aykırı olduğunu” belirterek, “Kararın itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

(Haber Merkezi)