X

Hatimoğulları: Ali Şükran Aktaş’ın bıraktığı mirasa sahip çıkacak, barışı tesis edeceğiz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Kürt siyasetçi Sebahat Tuncel ve çok sayıda kişi 1999 yılında Türkiye’ye gelen Barış Grubu Üyesi Ali Şükran Aktaş’ın cenaze törenine katıldı. Tören, Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Darıca Köyü Cemevi’nde düzenlendi.

Törende konuşan Tülay Hatimoğulları, Aktaş için şu ifadeleri kullandı: “Ali Şükran Aktaş, Türkiye halklarının birlikte yaşam projesini hayatında tatbik etmiş bir devrimciydi.” Hatimoğulları, Aktaş’ın mütevazı ve emekçi bir kişilik olduğunu belirterek, “Kürt halkınındı, Türkiye halklarınındı. O, gerçekten Türkiye halklarının barış ve kardeşlik içinde yaşam projesini çok iyi benimsemişti. Bunu hayatında tatbik etmiş, sözde değil özde bir devrimciydi,” dedi.

Hatimoğulları, Ali Şükran Aktaş’ın Türkiye Barış Meclisi çalışmalarında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, “Türkiye Barış Meclisi, Türkiye için devasa bir şanstı. Sayın Öcalan’ın çağrısıyla her türlü bedeli göze alarak Türkiye’ye gelen Ali Şükran gibi arkadaşlarımız şunu söylemiş oldular: ‘Biz Türkiye halkları ve Kürt halkı adına elimizi barışa doğru uzatıyoruz.’ O gerçekten bir mutfak emekçisi, bir atom karıncaydı,” dedi.

Hatimoğulları, Ali Şükran Aktaş’ın mirasına sahip çıkacaklarını ve barışı tesis edeceklerini belirterek, “Bu savaş politikalarına; sadece Türkiye’yi değil tüm bölgeyi savaş cenderesi altına almak isteyen bu savaş sarmalına karşı barışı bu topraklarda tesis edeceğiz. Sizler çok önemli bir miras bıraktınız bizlere. Bu mirasa sahip çıkacağımıza, bu coğrafya ile barışı buluşturacağımıza söz veriyoruz,” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)