X
    Categories: Gündem

Narin’i Arama Çalışmaları 4.Gününde: Evinin yakınında kan izleri bulundu

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor. 21 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında kaybolan küçük kız için ailesi yetkililere başvurduktan sonra, bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Jandarma, AFAD, JAK ve DÜAK ekipleri tarafından yürütülen arama çalışmaları sürüyor.

Jandarma ekipleri, dün akşam mahalledeki tüm evlerde arama gerçekleştirirken, sabah saatlerinde AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında, diğer ekipler ise mahallenin çevresi, kayalıklar ve tarlalarda arama çalışmalarını yürüttü. Jandarma ekipleri ayrıca mahalleye giriş ve çıkış yapan araçları kontrol etti ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait bir helikopter de arama çalışmalarına havadan destek verdi.

Evinin yakınında kan izleri bulundu

Arama çalışmaları sürerken, Narin’in evine yaklaşık 20 metre mesafede, yakınları tarafından kayalıklar üzerinde kan lekeleri bulundu. Jandarma, kan lekelerinin tespit edildiği bölgede güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı çalışmalar sonucunda kan lekelerinin kime ait olduğu belirlenecek.

Anne Yüksel Güran, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının çok zeki olduğunu ve okumayı sevdiğini söyledi. Güran, kızının düğünde giymek için gelinlik almak istediğini belirterek, “Bırakmadılar kızım gelinlik giysin. Tek kızımdı. Acım çok büyük. Başka Narinler kaybolmasın, başka anneler ağlamasın. Ne isterseniz vermeye hazırım, yeter ki kızımı bana verin” ifadelerini kullandı. Güran, kızının kaybolduğu gün öğle yemeğinde patates kızartması istediğini ve yemekten sonra Kuran kursuna gittiğini belirtti. Akşama doğru kızının amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündüğünü ancak orada olmadığını öğrendikten sonra aramaya başladıklarını, fakat henüz kızını bulamadığını dile getirdi.

Valilik: Cesedinin bulunduğu iddiaları asılsız

Diyarbakır Valiliği, kaybolan Narin Güran’a ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik, kayıp kız çocuğunun bulunması amacıyla Valilik koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce arama faaliyetlerine devam edildiğini belirtti. Ayrıca, Valilik, sosyal medyada yer alan Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna dair paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ve vatandaşların bu tür asılsız iddialara itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı.

 

(Haber Merkezi)