Ana Sayfa Politika 8 Temmuz 2024 62 Görüntüleme

İradeye Saygı Yürüyüşü’nün finali bugün Hakkari’de gerçekleşecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması ve belediye eş başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın tutuklanması nedeniyle başlattığı İrade Saygı Yürüyüşün Finali bugün Hakkari’de gerçekleştirilecek. Ege ve Marmara’dan başlayan İradeye Saygı Yürüyüşü Hakkari sınırlarına ulaştı. 9’inci gününde devam eden yürüyüşe DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da dahil oldu. DBP Eş Genel Başkanları, DEM Parti milletvekilleri, Sivil Toplum Örgütleri i temsilcilerinin katıldığı yürüyüş bugün Hakkari Belediyesi binası önünde yapılacak basın açıklaması ile sonlandırılacak. 

Yürüyüşçülerin Hakkari sınırına ulaşmasının ardından yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi: 

İrade gaspına karşı Türkiye’nin her yerinde eylemdeyiz

Yürüyüşe günlerdir emek veren değerli arkadaşlarımız, değerli halklarımız hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanından kayyıma karşı başlattığımız bu yürüyüşte bizler halklarımıza saygı talep ediyoruz, demokratik haklarımıza saygı talep ediyoruz, irademize saygı talep ediyoruz, seçme ve seçilme hakkımıza, yasalara anayasaya saygı talep ediyoruz. Ama ne yazık ki kayyım ve kayyımcı zihniyet bu kriterlerin hiçbirini yerine getirmeyerek, sandıktan çıkana saygı duymayarak, Hakkari’ye kayyım atayarak bu konuda bir tavır ortaya koymuştur. Bizim irademizi çalmaya çalışan, irade gaspı yapan, siyasi darbe yapan bu anlayışa karşı Türkiye’nin dört bir yanında eylemlerimiz, etkinliklerimiz, demokratik zemindeki mücadelemiz her yerde devam ediyor. 

Yürüyüşümüzün finali yarın Hakkari’de gerçekleşecek

Her yerde bu mücadele devam ederken aynı zamanda Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanından burada birlikte olduğumuz arkadaşlarımızla, partililerimizle, seçilmişlerimizle ”irademize saygı” diyoruz. Ve bunun için İstanbul’dan, Ege’den, Çukurova’dan, her yerden yürüyüş kolları oluşturularak Hakkari’ye doğru yol almaya devam edeceğiz. Yarın yürüyüşümüzün finali Hakkari’de gerçekleşecek. Ve bizler bu yürüyüşün ana amacı olan iradeye saygının altını kalın kalın bir kez daha çiziyoruz. Ve taleplerimizi bir kez daha buradan sıralıyoruz; seçilmişlere saygı duyun, sandıktan çıkana saygı duyun. Seçilmiş belediye eş başkanımızı haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevine koydular. Bir kez daha yineliyoruz; Hakkari Belediye Meclisinin seçmiş olduğu Viyan Tekçe derhal belediye başkan vekili olarak atanmalıdır. Bu talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek. Bunun için mücadele eden bütün yürüyüşçü arkadaşlarımın emeğine sağlık. Hepiniz sağolun, varolun. Mücadele ede ede, direne direne kazanacağız”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster