Ana Sayfa Özel Haber, Politika 27 Temmuz 2024 59 Görüntüleme

Hapis cezası kesinleşen DEM Parti MYK Üyesi İlknur Birol tutuklandı

DEM Parti MYK üyesi İlknur Birol'a sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 1 yıl 6 aylık hapis cezası verildi. Cezasının kesinleşmesi üzerine Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürülen Birol'u uğurlayan DEM Parti PM üyesi Bülent Uyguner, Serbesti'ye yaptığı açıklamada, "Yoldaşımızı cezaevine uğurluyoruz; hem girişinde hem de çıkışında 'hoş geldin, sefalar getirdin' olacak" dedi.

ATİLLA YÜCEAK

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) MYK üyesi İlknur Birol’a, 2015-2016 yılları arasında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek İstanbul Adliyesi 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Cezasının kesinleşmesi üzerine İlknur Birol, tutuklanarak Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde uğurlanan Birol ile dayanışmak için cezaevi önündeki uğurlamaya DEM Parti milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DEM Parti MYK Üyesi Elif Bulut, DEM Parti PM Üyesi Bülent Uyguner, önceki dönem İstanbul milletvekili Musa Piroğlu, DEM Parti PM üyesi Selda İlgöz Koçayigit, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, DEM Parti Kocaeli il ve ilçe örgütü yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

İlknur Birol: “Güzel günlere ulaşmak için sanırım bazı bedeller ödenmesi gerekiyor”

Cezaevi girişinde bir konuşma yapan İlknur Birol, Türkiye’de ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik kısıtlamalara dikkat çekti. Birol, “Sosyal medyada 2015-2016 yıllarında yaptığım paylaşımlar gerekçe gösterilerek bir yıl altı ay cezamın infazı için cezaevi önündeyim. Ülkenin bir ayıbı haline gelen ifade, konuşma, örgütlenme hürriyetine her aşamada yasak konulan bu iklimde, şu yaşadığımız anda demokratik bir ülkede olamayacak şeyler. Bu kusurlu, ayıplı, suçlu rejimin bu halinin ortadan kalkabileceği daha güzel, demokratik, özgür, eşit olabileceğimiz güzel günlere ulaşmak için sanırım bazı bedellerin ödenmesi gerekiyor. Cezaevlerindeki binlerce tutsağın yanında belki bizim söyleyebileceğimiz ceza çok anlamlı kalmayabilir. Ama umarım bu vesileyle kamuoyu, muhalefet daha güzel günler için el ele vermeyi, biraz daha güçlü olmayı da yeniden konuşabilir. Şimdilik bütün herkese hoşça kalın” ifadelerini kullandı.

“Özgür ve barış dolu günler için el ele, omuz omuza verelim” diyerek dayanışma çağrısında bulunan Birol, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde cezaevine uğurlandı.

Bülent Uyguner: “Asla gelenekçiliğe takılıp kalmadı”

DEM Parti PM Üyesi Bülent Uyguner, Serbesti‘ye Birol’un tutuklanmasına dair açıklamalarda bulundu. Uyguner, “Sevgili arkadaşım, yoldaşım İlknur Birol’u bugün Gebze Adliyesi önünden Gebze Cezaevine uğurluyoruz,” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Tam 9 yıl önce, 2015 yılında bir Facebook paylaşımı nedeniyle yerel mahkemenin verdiği infaz ertelemesiz 18 aylık cezayı Yargıtay Ceza Dairesi tarafından onandı. Düşüncesini ifade ettiği için verilen hapis cezası temel insan haklarının ihlal edilmesidir. AKP/MHP iktidarı son yerel seçimlerden ağır bir yenilgiyle çıkmasına rağmen kendini yeniden konsolide ederek bıraktığı yerden Kürtlere, sosyalistlere, demokratlara, gazeteci ve aydınlara, yetmedi hayvan haklarına kadar saldırılarında dur durak bilmiyor. Kendisini bizim için ara durak olan, binlerce yoldaşımızın kaldığı cezaevine uğurluyoruz. Girişi de çıkışı da ‘hoş geldi, sefa geldi’ olacak.”

İlknur Birol’un Türkiye sosyalist hareketinin özgün temsilcilerinden biri olduğunu ifade eden Bülent Uyguner , şunları söyledi: “Yıllarca sosyalist harekette, kadın mücadelesinde, eğitim emekçileri mücadelesinde yer aldı. Her zaman geçmişiyle övünse de asla gelenekçiliğe takılıp kalmadı. Kürt Özgürlük Hareketi ile Türkiye sosyalist hareketinin birlikte yol yürümesini savundu, ortak örgütlenmesi içinde yer aldı. 2011 yılında yolumuz HDK/HDP mücadelesinde kesişti. 3 dönem HDP ve DEM Parti PM’de, 2 dönem HDP ve DEM Parti MYK’sında görev yaptı. İstanbul İl Eş Başkanlığı görevinde bulundu. DEM Parti İstanbul milletvekili adayı oldu. Her daim mücadelenin ön saflarında yer aldı. Siyasî olgunluğu, tecrübesi, birikimi ve hatipliği öne çıktı. Bugün alkışlarla uğurladığımız yoldaşımızı yine alkışlarla karşılayacağımız günler çok yakın.” (Özel Haber)

 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    İlginizi çekebilir

    DEM Parti MYK’sı toplandı

    DEM Parti MYK’sı toplandı

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster