Ana Sayfa Özel Haber 27 Temmuz 2024 90 Görüntüleme

Mardin’de aşiretler arasında çatışma: Köyler savaş alanına döndü

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan  Hama Aşireti ile Saffan Aşireti mensubu gençler arasında yaşanan tartışma sebebiyle başlayan kavgada uzun namlulu silahları kullanıldı.  İki köy arasında gece boyunca çatışma yaşandı. Araziler ve evler kundaklandı. 

Mardin’in Derik ilçesinde, Hama ve Saffan aşiretleri mensubu gençler arasında başlayan tartışma, büyük bir çatışmaya dönüştü. Yaşanan olaylarda 1 kişi yaşamını kaybederken bir kişide yaralandı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı olaylarda, gece boyunca iki köy arasında süren şiddetli çatışmalar meydana geldi, araziler ile evler kundaklandı.

Olayların başlangıcında, Hama aşireti mensubu bir genç, yaşanan kavga sonucunda ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bu olayların ardından husumetli gruplar, Mardin’in farklı bölgelerinde tekrar karşı karşıya geldi. Yaşanan  çatışmalar sonucunda bir kişi hayatını kaybetti.

Gece saatlerinde, iki köyde yaşayan aşiret üyeleri uzun namlulu silahlarla çatışmaya başladı. İddiaya göre, çoğunluğu korucu olan Saffan Aşireti üyeleri, Hama Aşireti’ne bağlı Demirli Köyü’nün Yeşilyurt mezrasına saldırarak, arazileri ve evleri ateşe verdi.

Uzun menzilli silahlarla gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle köy sakinlerinin büyük bir kısmı köyü terk etti.  Bazı köylerde ise vatandaşların köyleri terk etmesine izin verilmediği iddia edildi. 

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster