Ana Sayfa Politika 1 Ağustos 2024 46 Görüntüleme

İstanbul’da yaya geçidine ‘Pêşî Peya’ yazdılar

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Celal Fırat,  “Pêşî Peya/Önce Yaya” ve “Hêdî (Yavaş)” uyarı yazılarının silinmesine tepki amacıyla İstanbul’un Eyyüpsultan ilçesinde bulunan Cengiz Topel Caddesi üzerine “Pêşî Peya” yazılaması yaptı. 

 ‘Bu ırkçılığı protesto ediyoruz’

Bu ırkçıığı protesto ettiklerini ifade eden Cengiz Çiçek, “Batman ve Mardin’de Kürtçeye gösterilen tahammülsüzlüğü İstanbul’da protesto ediyoruz. Sistemin Kürt düşmanlığı öyle bir raddeye geldi ki artık yayaların can güvenliğini bile hiçe sayan bir düşmanlığa dönüştü. O yüzden İstanbul’un sokaklarında bu ırkçılığı protesto ediyoruz. Kürt’e düşman olan bu ırkçı sistem cana, canlıya, hayvana, doğaya, yeşile olan düşmanlığı da üretmektedir. O yüzden ırkçılık ve faşizm kaybetmeli ve kaybedecek” şeklinde konuştu.
 
Celal Fırat ise, “Yatıp kalkıp ‘kardeşiz’ diyorlar. Kardeşsek bu yazının buradan silinmemesi gerekiyor. Aynı zamanda Kürtçe yazının silinmesine tüm toplumun ses çıkarması gerekiyor” diye kaydetti. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster