Ana Sayfa Politika 12 Ağustos 2024 44 Görüntüleme

Bakırhan Gebze’de: Nerede bir işçi direniyorsa DEM Parti onun yanındadır

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kocaeli'de işçilerle bir araya gelerek "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" kapsamında örgütlü mücadeleye vurgu yaptı. Sebahat Tuncel ise barışın işçi sınıfı için temel bir gündem olması gerektiğini ifade etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ekmek ve Adalet Buluşmaları” kapsamında Kocaeli’de işçiler ve emekçilerle bir araya geldi. Buluşmaya, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, Kürt siyasetçi Sebahat Tuncel ve çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Sebahat Tuncel, barışın önemine vurgu yaparak, “Eğer barış yoksa ne ekmek ne adalet olur” dedi. Tuncel, ekonomik krizin etkilerinin her kesimde hissedildiğini belirterek, işçi sınıfının tek derdinin ücretler olmadığını dile getirdi. “Biz yeni, eşitlikçi, özgürlükçü bir yaşam inşa etmeye çalışıyoruz” diyen Tuncel, sınıf mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Tuncel ayrıca, Kürt halkının halay çektikleri için gözaltına alınmasını “bir soykırım politikası” olarak nitelendirerek, “Barış, işçi sınıfının temel gündemi olmak zorunda” ifadelerini kullandı. Kürt halkının haklarına yönelik ihlalleri eleştiren Tuncel, “Kürt halkı işçi sınıfının derdine, işçi sınıfı Kürt halkının derdine yanmak zorundadır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında İmralı’da uygulanan tecride de değinen Tuncel, “İmralı kapılarının kapatılması Türkiye barışı önündeki en büyük engeldir” dedi. Tecritin sadece Kürtlerin değil, Türkiye halklarının sorunu olduğunu belirtti.

Nerede bir işçi var DEM Parti yanındadır

Bakırhan, Kocaeli’deki işçi direnişlerine de destek vererek, “Mersen işçilerinin direnişini selamlıyorum” dedi ve AKP iktidarını eleştirerek, “22 yıllık AKP iktidarı döneminde 40 bin işçi iş kazalarında katledildi; böyle bir rakam ancak savaşlarda olur” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’nin işçilerin ve emekçilerin yanında olduğunu belirten Bakırhan, “Nerede bir işçi hakkını arıyorsa, demokrasi istiyorsa DEM Parti onun yanındadır” dedi. AKP iktidarının işçi düşmanı politikalarını eleştirerek, “Sömürü düzenine karşı örgütlü mücadele ortaya koyabilirsek alın terimizin hakkını alabiliriz” dedi.

DEM Parti’nin “Ekmek ve Adalet Buluşmaları” Türkiye genelinde sürecek. Bakırhan, Türkiye’nin her yerinde işçi ve emekçilerle buluşmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu buluşmalarla Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Meclis’te de iktidarın bu yalan yanlış politikalarını teşhir edeceğiz” dedi.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster