Ana Sayfa Politika 18 Ağustos 2024 27 Görüntüleme

Koçyiğit’e yapılan saldırı Batman’da protesto edildi

DEM Parti'li Gülistan Kılıç Koçyiğit'in, Meclis Genel Kurulu’nda AKP’li vekil Alpay Özalan’ın saldırısına uğraması Batman'da protesto edildi

Muhalefet partilerinin tutuklu Milletvekili Can Atalay için yaptığı çağrı üzerine 16 Ağustos’ta toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, AKP’li Alpay Özalan’ın saldırısı sonucu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı.

Bu saldırıya tepki göstermek amacıyla, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DEM Parti ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), DEM Parti Batman İl Örgütü önünde bir açıklama yaptı.

“Jin Jiyan Azadî” pankartının açıldığı açıklamada, DBP İl Eşbaşkanı Mehdiye Demir, AKP-MHP iktidarının kadınlara yönelik baskıcı politikalarını eleştirdi. Demir, “AKP-MHP erkek egemen iktidarı, uyguladığı savaş ve şiddet politikalarını bir kez daha Meclis’te göstermiştir. Gülistan Kılıç Koçyiğit yoldaşımıza yapılan saldırı kadın iradesine, rengine, duruşuna, siyasetine ve mücadelesine yapılmış bir saldırıdır. Baskı, zor aygıtları ile hukuksuzlukların, kadına yönelik şiddetin, irade gaspının meşrulaştırmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadınlar, açıklamalarında, Koçyiğit’e yapılan saldırının tüm kadınların mücadelesine yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, kadın iradesine yönelik her türlü baskı ve şiddete karşı duracaklarını vurguladı. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster