Ana Sayfa Özel Haber 18 Ağustos 2024 48 Görüntüleme

Sosyal medya hesapları vatandaşları hedef haline getiriyor

Sosyal medyada Kürtçe halay çekenler ve Amedspor taraftarları, bazı hesaplar tarafından "terörist" ilan edilerek hedef gösteriliyor. Hukuk mezunu Ahmet Çoban, bu durumu eleştirdikten sonra kendisi de tehditlere maruz kaldı ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Sosyal medya platformu X üzerinde faaliyet gösteren “Trol” olarak ifade edilen yüksek takipçili hesaplar, Kürtçe şarkılar söyleyen, halay çeken, Amedspor müsabakasını takip eden ve zafer işareti yapan vatandaşların görüntülerini yayınlayarak hedef gösteriyor. Paylaşımlarında, Kürtçe halay çekenler için “PKK üyesi” ve “terör örgütü” ifadelerini kullanan bu hesaplar, eş zamanlı yaptıkları paylaşımlarla vatandaşları hedef haline getiriyor. Bu paylaşımların ardından, görüntüleri yayınlanan şahıslar, birçok kullanıcı tarafından ölümle tehdit ediliyor, küfür ve hakaretlere maruz kalıyor.

Sosyal medya hesaplarının hedef gösterdiği vatandaşlardan biri olan Hukuk Fakültesi mezunu Ahmet Çoban, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İnsanları hedef haline getiren bir hesabı fark ettim. Bu hesabın paylaşımını alıntılayarak Masumiyet Karinesi’ni hatırlattım ve yaptıklarının doğru olmadığını söyledim. Yaptığım paylaşımın ardından bu kez ben hedef gösterilmeye başladım.”

“Kişisel bilgilerim paylaşıldı, ölüm tehditleri aldım”

Sosyal medya hesapları üzerinden sürekli tehditler aldığını, kişisel bilgilerinin ve fotoğraflarının dolaşıma sokulduğunu belirten Ahmet Çoban, Serbesti’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “X hesabı @Xarriablefb kullanıcı adlı kişinin insanları sürekli ifşa edip paylaştığını gördüm. Bu kişinin gazeteci kimliği yok, olsa bile insanları ifşa edemez. Ben de kendi hesabım üzerinden yaptığının suç olduğunu, bir kişinin TCK ve CMK’ya göre yargılaması yapılmadan ve suçlu olduğu kanıtlanmayana kadar masum olduğunu söyledim, Masumiyet Karinesi’ni anlatmaya çalıştım. Bu kez bahsi geçen hesap beni hedef gösterip ‘PKK’li’ diye paylaşım yaptı. Bu şahıs, defalarca kez insanları paylaşıp hedef gösterdiğini fark ettim. Sistematik olarak o günden sonra hedef gösterildim. Kişisel bilgilerim ve fotoğraflarım paylaşıldı, ölüm tehditleri almaya başladım.”

“Suç duyurusunda bulunacağım”

Tehdit ve hakaret içeren paylaşımlarda bulunan ve hedef gösteren hesaplar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Çoban, “Benimle aynı şekilde birçok insan hedef haline getiriliyor. Ölüm tehditleri alıp hakaretlere maruz kalıyorlar. Sistemli ve eş zamanlı şekilde bu paylaşımları yapıyorlar. Suç duyurusunda bulunacağım. Hedef göstermelerine izin vermeyeceğim ” dedi. (Özel Haber)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster