Ana Sayfa Politika 19 Ağustos 2024 30 Görüntüleme

Doğan: Bu yasakçı tutum ancak bu halayı büyütebilir, durduramaz

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, sosyal medyada partilerine yönelik saldırıları ve Kürtçe'ye yönelik baskıları eleştirerek, bu baskılara rağmen mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi. Doğan, toplantıda Türkiye’deki şiddet olaylarından, Kürtçe’ye yönelik baskılardan ve DEM Parti seçmenine yönelik sosyal medyada yapılan hedef göstermelerden bahsederek, ” Bu yasakçı tutum ancak bu halayı büyütebilir, durduramaz,” dedi.

Ayşegül Doğan, Türkiye’de şiddetin hayatın her alanına yayılmaya çalışıldığını belirterek, “Vandallıktan kahramanlık hikayesi çıkarılmak isteniyor. Zorbalık ve nefret yine kahramanlar yaratıyor. İktidar bir varoluş pratiği olarak şiddeti hayatın tüm alanlarına yaymaya devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

Doğan, mevcut iktidarın Kürt düşmanlığını artık saklamadığını ifade ederek, “Sırtını devlet gücüne yaslayanlar, Kürtlerin düğünlerini dahi mülki amirliklerin iznine bağlamaya çalışıyor. Bu iktidarın en çok övündüğü şeylerden biri olan ‘Kürt meselesini çözdük‘ iddiası, artık gerçek dışı bir söylem haline gelmiştir,” dedi. Ayrıca cezaevlerinde Kürtçe konuşmanın engellendiğini vurgulayarak, “Mahpusların yakınlarıyla Kürtçe konuşmaları engelleniyor. Şırnak Cezaevi’nde Kürtçe konuşan tutuklu yakınları, Türkçe bilmediklerini ispat etmek zorunda bırakılıyor,” ifadelerini paylaştı.

Sosyal medyada hedef gösterilme ve yangın iddiaları

Ayşegül Doğan, sosyal medyada DEM Parti seçmenlerinin hedef gösterildiğini belirtti: “Ege yangınları sonrası DEM Parti seçmenlerini hedef gösteren bazı hesaplarla ilgili hukuki komisyonumuz suç duyurusunda bulundu ve bunun takipçisi olacağız,” dedi. Ayrıca, sosyal medya üzerinden yayılan nefret söylemlerine dikkat çekerek, “Bütün olaylar belli bir merkezden sinsice ve planlı olarak yönlendiriliyor,” şeklinde konuştu.

Doğan, Gezi hükümlülerinden Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair algı operasyonları yapıldığını belirterek, “Can Atalay’ın milletvekilliğinin devam ettiğinin kamuoyuna anlatılmaması için provokasyon yarattılar. AYM kararı, Atalay’ın vekilliğinin aslında hiç kalkmadığını belirtiyor,” dedi.

“Yasakçı zihniyet halaylarımızı durduramaz”

Son olarak Ayşegül Doğan, DEM Parti olarak baskılara rağmen mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “DEM Parti’nin temsil ettiği siyasi gelenek, bastırmaya, susturmaya, göz korkutmaya çalışanların karşısında hep direndi. Yaşananlar bizi yıldırmıyor, yıldırmayacak,” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının sonunda Doğan, Kürtçe’ye ve Kürt kültürüne yönelik baskılara dair, “Bugün halayları yasaklayanlar şunu bilsinler ki bu yasakçı tutum ancak bu halayı büyütebilir, durduramaz,” dedi.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster