Ana Sayfa Politika 20 Ağustos 2024 24 Görüntüleme

Bakırhan emeklilere seslendi: Siz isterseniz iktidar gönderirsiniz, hükümet değiştirirsiniz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İzmir’de emeklilere seslenerek, emeklilerin adaletsizliğe karşı verdiği mücadelenin insanca yaşama hakkı için olduğunu vurguladı. Bakırhan, emeklilerin haklarının savunulması için sistemin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İzmir’de düzenlenen Ekmek ve Adalet Buluşmaları kapsamında emeklilerle bir araya geldi. Buluşmaya İzmir’deki emekli sendika ve kuruluşları ile çok sayıda emekli katıldı. Konuşmasına, “Sistem belki sizin kıymetinizi bilmiyor, ama biz birlikteyiz,” diyerek başlayan Bakırhan, emeklilere verdiği önemi vurguladı.

“31 Mart’ta Emekliler Bu İktidara Ders Verdi”

Bakırhan, emeklilerin 31 Mart seçimlerinde iktidara güçlü bir mesaj verdiğini belirterek, “Emekliler olarak verdiğiniz bu cevabı, daha özgür ve demokratik bir Türkiye yaratmak için seferber etmeliyiz,” dedi. Emeklilere yönelik sistemin adaletsizliğini eleştirerek, “Sistem sizi yok sayıyor, ama mücadeleyle bu zulüm düzeninden kurtulabiliriz,” şeklinde konuştu.

“DEM Parti Türkiye’nin Her Yerinde Mücadele Ediyor”

DEM Parti’nin yalnızca Kürt meselesi için değil, tüm ezilenlerin ve emekçilerin hakları için mücadele ettiğini ifade eden Bakırhan, “DEM Parti İzmir’dir, Karadeniz’dir, Amed’dir. Türkiye’nin dört bir yanıdır,” dedi. Ayrıca, emeklilerin haklarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı: “16 milyon emekli var. Siz isterseniz iktidarı değiştirebilirsiniz.”

Emeklilere Adalet Çağrısı

Bakırhan, Türkiye’deki emeklilerin yaşadığı zorluklara değinerek, Cumhurbaşkanı’nın 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan etmesini eleştirdi. “En düşük emekli maaşı 32 bin lira olmalı ve 6 ayda bir güncellenmeli,” diyerek taleplerini dile getiren Bakırhan, emeklilerin sendika haklarının tanınmasının önemini vurguladı.

“Sistemi Değiştirebiliriz”

Konuşmasının sonunda Bakırhan, emeklilerin taleplerini DEM Parti’nin Meclis’te savunmaya devam edeceğini belirterek, “Bu savaş, sömürü ve sermaye düzeni hepimizin sorunudur. Emeklilerin mücadelesi, insanca yaşama hakkı içindir,” dedi. 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster