Ana Sayfa Politika 23 Ağustos 2024 42 Görüntüleme

Erdoğan’la görüşme sözü alan Emine Şenyaşar, Meclis önündeki eylemine ara verdi

Emine Şenyaşar, 6 yıldır süren adalet arayışını TBMM’ye taşıdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşene kadar eylemini sürdüreceğini belirtti. Şenyaşar ailesi, Erdoğan ile görüşme sözü aldı ancak tarih kesinleşmediği için eylemlerine Meclis’te devam ediyorlar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) görkemli Şeref Kapısı girişindeki merdivenler, belki de ilk kez Kürtçe ağıtlar ve yakarışlarla yankılanıyor. Emine Şenyaşar, 6 yıldır süren adalet arayışını TBMM’ye taşıdı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018’de yaşanan olayda iki oğlunu ve eşini kaybeden Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşene kadar Meclis’teki eylemini sürdüreceğini belirtti.

Adalet nöbetini Şanlıurfa Adliyesi önünde başlatan, ardından Adalet Bakanlığı’na taşıyan Şenyaşar, eylemini hafta başından itibaren TBMM’de sürdürmeye başladı. TBMM Başkanlığı’nın devreye girmesi ve görüştürme sözü verilmesi üzerine, Şenyaşar Meclis Şeref Kapısı önündeki eylemine ara verdi. Ancak randevu tarihi kesinleşene kadar oğlu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın Meclis’teki odasında kalmaya devam edeceğini ve eylemini burada sürdüreceğini ifade etti.

Emine Şenyaşar, 14 Haziran 2018’de Suruç’ta yaşanan olayda eski AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumalarıyla çıkan kavgada iki oğlunu ve hastanede eşini kaybetti. Bir oğlu, karşı taraftan bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle cezaevine gönderildi. Bu olay sonrasında Emine Şenyaşar, 9 Mart 2021’de Şanlıurfa Adliyesi önünde, saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte adalet nöbetine başladı.

Ferit Şenyaşar’ın DEM Parti milletvekili seçilmesinden sonra, daha fazla ses duyurabilmek amacıyla eylemi 26 Temmuz 2023’te Adalet Bakanlığı önüne taşıyan Şenyaşar, sağlık sorunları yaşadı ve bu süreçte iki ameliyat geçirdi. 20 Ağustos’ta ise Meclis Şeref Kapısı önünde “Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet” pankartıyla eyleme başladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ferit Şenyaşar’ı arayarak, Meclis’in eylem yeri olmadığını ve yargıya müdahale edemeyeceklerini belirterek, eylemi sonlandırmalarını istedi. Ancak Emine Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme sağlanana dek Meclis’i terk etmeyeceğini ifade etti.

“6 yıldır ben evimi terk ettim, evime gidemiyorum”

Emine Şenyaşar, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a‘ konuşarak, “6 yıldır ben evimi terk ettim, evime gidemiyorum” dedi ve işyerlerinin tarandığını, iki oğlunun ve eşinin katledildiğini belirtti. Şanlıurfa Adliyesi önündeki nöbet sırasında her gün zulüm gördüklerini vurgulayan Şenyaşar, bu süreçte sağlığının bozulduğunu, göz ve diz olmak üzere iki ameliyat geçirdiğini ve şu anda üçüncü ameliyata hazırlandığını söyledi.

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olayları bir kez de kendisinden dinlemesini isteyen Şenyaşar, “Hastanedeki güvenlik kamera kayıtları devletin elinde. Erdoğan da eşi Emine Erdoğan da bu görüntüleri izlesin ve çocuklarımın hastane içinde katledildiğini görsünler. Niye bu zulme hala sessiz kalıyorlar? Onların da çocukları var, beni anlasınlar. Evlat acısını çeken bilir” dedi.

Emine Şenyaşar, oğlunun adil yargılanmasını talep ettiğini ifade ederek, “Erdoğan’a söyleyeceğim, oğlumu bıraksınlar, yargıyı serbest bıraksınlar. Ben de artık evime gitmek istiyorum” diye konuştu.

“Emine Erdoğan hiç mi benim sesimi duymuyor”

Emine Şenyaşar, Emine Erdoğan’ın da bir anne olarak kendisini anlamasını isteyerek, “Emine Erdoğan hiç mi benim sesimi duymuyor? O da annedir. Adil bir yargılama istiyoruz. Adil bir yargılama yapılsın, oğlum suçluysa cezasını çeksin. Ama hastanede bu insanlık suçunu işleyenlerin de bir an önce yargılanmasını istiyoruz. Adalet sağlanmadığı sürece ben hakkımı kimseye helal etmeyeceğim” dedi.

DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile iki kez bizzat görüştüklerini ve bakanlık yetkilileriyle beş kez toplantı yaptıklarını ancak bu görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi. Ferit Şenyaşar, “Adalet Bakanı gerçekten çözmek istedi ama aciz kaldı, çözemedi” dedi.

Şenyaşar, AKP milletvekillerinin büyük bir kısmının kendilerini haklı bulduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Halil İbrahim Yıldız’ı AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) alarak bir anlamda “koruduğunu” düşündüğünü belirtti. Meclis’te eyleme başladıklarında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un kendisine, “Evet anne haklı ama Meclis, eylem yeri olmamalı” dediğini söyledi.

Ferit Şenyaşar, Erdoğan’la görüşene dek Meclis’i terk etmeyeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı sadece karşı tarafı dinleyerek aleyhimize açıklamalar yaptı. Beni kabul etmezse de ısrar etmeyeceğim ama anneyle görüşsün, anneden helallik istesin. Bir açıklama yapsın biz eylemimizi sonlandıracağız” dedi.

Meclis’teki eylemin üçüncü gününde TBMM Başkanlığı Özel Kalemi’nden arandığını belirten Ferit Şenyaşar, Erdoğan’la görüştürülme sözü verildiğini açıkladı. Ancak Emine Şenyaşar ve oğlu, randevu tarihi kesinleşene kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster