Ana Sayfa Politika 26 Ağustos 2024 70 Görüntüleme

CHP milletvekili Tuncay Özkan Erdoğan’a “Züppe” dedi hakkında soruşturma açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Özkan, Erdoğan'a "Seni gidi züppe seni" şeklinde tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) diğer belediye başkanlarına yönelik eleştirileri nedeniyle kendisini “Seni gidi züppe seni” sözleriyle hedef alan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, dava ile birlikte Özkan hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla suç duyurusunda da bulunulduğunu belirtti.

Erdoğan’ın eleştirileri ve dava süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li bazı diğer belediye başkanları hakkında yaptığı bir konuşmada, “Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı” ifadelerini kullandı. Bu sözler, CHP içinde tepkiyle karşılandı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan’a sosyal medya üzerinden “Seni gidi züppe seni” diyerek karşılık verdi. Özkan’ın bu sözleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik bu eleştiriyi “mesnetsiz ve düzeysiz” olarak nitelendirerek, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Avukat Aydın, yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tür mesnetsiz ve düzeysiz açıklamalar kabul edilemez. Bu nedenle hem manevi tazminat davası açılmış hem de Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı’ndan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özkan hakkında başlatılan soruşturmayı sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden duyurdu. Bakan Tunç, paylaşımında, “Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez” ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Özkan’ın milletvekili olmasına rağmen, “milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı” olarak nitelendirdiği sözlerini şiddetle kınadığını belirtti.

Tuncay Özkan kimdir?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 1966 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. Gazetecilik kariyerine Cumhuriyet, Radikal, Milliyet ve Akşam gazetelerinde muhabirlik, yazarlık ve yöneticilik yaparak başladı. Televizyonculuk kariyerine 1993 yılında Arena programının Ankara temsilcisi olarak başlayan Özkan, daha sonra Kanal D Genel Yayın Yönetmenliği ve program yapımcılığı, Çukurova Medya Grup Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Özkan, 2008 yılında KanalTürk televizyonunu kurarak medya dünyasında kendi markasını oluşturdu. Aynı yıl, bu kanalı ve yan kuruluşlarını iş insanı Akın İpek’e sattı.

Özkan, Cumhuriyet Mitingleri’nin düzenleyicilerinden biri olarak da bilinir. “Biz Kaç Kişiyiz?” hareketinin kurucusu olan Özkan, 23 Eylül 2008’de Ergenekon davası kapsamında tutuklanmış ve 5,5 yıl hapis yatmıştır. 2014 yılında serbest bırakılan Özkan, daha sonra siyasi kariyerine CHP’de devam etmiştir. 2015, 2018 ve 2023 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili seçilen Özkan, CHP’nin 2020’de yapılan 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçilememesinin ardından, Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanmıştı. Ancak, CHP’nin geçen yılki seçimlerde aldığı yenilginin ardından tüm danışmanların görevine son verilmişti.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster