Ana Sayfa Politika 27 Ağustos 2024 64 Görüntüleme

Koçyiğit: Savaşta bile gazetecilere dokunulmaz

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Süleymaniye’de gazetecilerin ölümüne neden olan İHA-SİHA saldırısını kınayarak, "Savaşta bile gazetecilere dokunulmaz" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, güncel gelişmelere dair  açıklamalarda bulundu. Koçyiğit, basın toplantısında özellikle Süleymaniye’deki İHA-SİHA saldırısında hayatını kaybeden gazeteciler Hero Bahaddin ve Gülistan Tara’yı anarak, Türkiye’nin bu saldırılarını sert bir şekilde eleştirdi. Koçyiğit, “Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu bir yargısız infazdır. Savaşta bile gazetecilere dokunulmaz. Türkiye Süleymaniye’de birçok defa sivil yerleşim yerlerini hedef alarak savaş suçu işlemiştir” dedi. Ayrıca, İsrail’in Filistin’deki gazetecilere yönelik saldırılarına atıfta bulunarak, “İsrail yaptığı zaman suç, AKP-MHP yaptığı zaman doğru mu oluyor? Bu ikiyüzlü bir politika değil midir?” ifadelerini kullandı.

Kürtler bu ülkede gölge yurttaş olmayı asla kabul etmeyecek

Koçyiğit, konuşmasında Türkiye’de artan şiddet olaylarına ve iktidarın şiddeti meşrulaştıran politikalarına da dikkat çekti. Kadına yönelik şiddetin yaygınlaştığını belirten Koçyiğit, Manisa’da yaşanan olayı örnek göstererek, “Kadına yönelik şiddetteki cezasızlık politikası bu şiddeti körüklüyor ve besliyor” dedi. Kürtlere yönelik saldırılar konusunda ise Balıkesir’de Kürt işçilere yönelik saldırı ve Nevşehir’de Amedspor forması giyen Kürt işçilere yapılan saldırılara değinerek, “Kürtler bu ülkede gölge yurttaş olmayı asla kabul etmeyecek. İktidarın bu politikaları toplumu bölüyor ve gerçek anlamda bölücülük yapıyor” şeklinde konuştu.

Tarım politikalarını da eleştiren Koçyiğit, çiftçilerin topraklarına el koymaya yönelik hükümetin yeni yönetmeliğine tepki gösterdi. “Hükümet, çiftçilerin topraklarına el koymak yerine onların üretim yapabilmesi için destek sağlamalıdır” ifadelerini kullandı. Tekirdağ Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerine de değinen Koçyiğit, “Adalet Bakanlığı, Tekirdağ Cezaevine bir heyet göndererek inceleme yapmalıdır” çağrısında bulundu.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Can Atalay’ı provokatör olarak nitelendirmesine tepki gösteren Koçyiğit, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı hukuka, Anayasaya uymak zorundadır. Ahmet Şık’ı hedef göstermesi kabul edilemez” dedi. Koçyiğit, bu açıklamaların, iktidarın muhalefeti baskı altına alma çabasının bir parçası olduğunu belirtti.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster