Ana Sayfa Politika 29 Ağustos 2024 66 Görüntüleme

DEM Parti’den saldırıya uğrayan Hewş Kafe’ye ziyaret

İki kez saldırıya uğrayan Hewş Kafe'yi ziyaret eden DEM Partililer, "Buradayız, bu kentin sahibi sizler değilsiniz. Sizi yönetenler on binlerce kişiyi katlederek, bu kenti ele geçiremedi, bundan sonra da geçiremeyecekler" dedi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ikinci kez saldırıya uğrayan Hewş Kafe sahiplerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Heyette, DEM Parti Diyarbakır(Amed) İl Eşbaşkanları Abbas Şahin ve Gülşen Özer, Milletvekilleri Adalet Kaya ve  Meral Danış Beştaş,  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, Sur ve  Bağlar Belediye Eşbaşkanları yer aldı. 
 
Heyet, Hewş Kafe sahiplerini dinleyip yaşanılanlara dair bilgi aldı. Ardından basın açıklaması düzenlendi.

‘DAİŞ artıkları sokaklardan çekilmeli’ 

Açıklamada konuşan DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Abbas Şahin,  Ortadoğu’yu kana bulayan kirli ittifakların Amed’de aynı oyunu oynamaya çalıştığını söyledi. Şahin, “Amed’te özellikle DAİŞ artıkları ile halkımızın sosyal hayatına müdahale etmeye çalışıyorlar. Bu kirli ittifakın kirli planları var. Bu kirli plan da halkımızı kendi topraklarından çıkarıp, kendilerine göre burayı dizayn etmek. Bizler bu topraklarda olmaya devam edeceğiz. Şuanda gençlerimizi tarikatlara yönlendirmeye çalışan, DAİŞ’e yönlendirmeye çalışan bir zihniyet var. Bunu başaramadıklarında da uyuşturucuya yönlendiriyorlar. Uygulamış oldukları kirli politikaların hiçbirinin sonuç almayacağını, toplumu kutuplaştıramayacaklarını görmeleri gerekiyor. Bu topraklarda barış, demokratik siyaset olacak ve bu topraklarda bu toprakların sahibi yaşayacak. Selefi, DAİŞ artıkları gelip burada halkımıza karşı bu tür eylemlerde bulunamayacaklar. DAİŞ artıkları sokaklardan çekilmeli” dedi. 

Beştaş: Ortada bir oyun ve kurgu var

DEM Parti Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş da, saldırılara sessiz kalmayacaklarını söyledi. Beştaş, “Hiç kimse burada Sur’da ya da başka bir semtte yaşam biçimimize, kültürümüze, dilimize, yaptığımız çalışmalara müdahale edemez” ifadelerini kullandı. 
 
Son süreçte yaşanan benzer saldırılara dikkat çeken Beştaş, “Ortada bir oyun ve kurgu var. Burada sergilenmek istenen durum 90’lı yılları tekrar geri getirmek ve bu halkı kendilerince baskı ve zorla teslim almaya çalışmak. Hewş Cafe’nin önünden buraya saldıranlara sesleniyorum; Sizin ağababalarınıza boyun eğmedik. 90’lı yıllarda da her gün onlarca faili belli cinayet işlenirken burada yaşayanlar Amed’e sahip çıktı. Amed’in ne kimliğinin, ne kültürünün ne de dilinin ortak yaşam perspektifinin yok edilmesine izin vermediler. Farkındayız sizi yönetenler var. Sizi teşvik edenler var. Siz bu şehirde yaşamı katletmek istiyorsunuz. Her şeyden önce Amed ortak yaşamın en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bütün farklı inanç, dil ve farklılıkları ile kadın ve erkek olarak özgür yaşamın resmini çiziyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Saldırılara Diyarbakır halkının boyun eğmeyeceğinin altını çizen Beştaş, “Amed sahipsiz değildir. İki üç tane kendini bilmez gelecek ve Hewş Cafe’ye saldıracak, kafe sahibini tehdit edecek, yoldan geçen kadınlara laf atacak. Bunlar kadınları eve kapatmanın başka versiyonları. Bunu neden burada Amed’de yapıyorlar çünkü bizler burada iktidarız.  Bu ilde kadınlar ve erkekler eşit şekilde yönetiyor. Çünkü biz kadın erkek temsiliyle dünyada çığır açmış bir partiyiz. Biz kadınlar olarak asla bu saldırılara geçit vermeyeceğiz. Buradayız hodri meydan bu kentin sahibi sizler değilsiniz.  Aklınızı başınıza alın, sizi yönetenler on binlerce kişiyi katlederek, bu halkı ve kenti ele geçiremedi bundan sonra da geçiremeyecekler” dedi. (MA)
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster