Ana Sayfa Politika 13 Haziran 2023 379 Görüntüleme

Kılıçdaroğlu: Değişimin önünü sonuna kadar açacağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Konuşmasında TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın mazbatasını almasına rağmen halen tutuklu olmasını haksızlık ve hukuksuzluk olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu “Önemli olan bir milletvekilinin Anayasa’ya aykırı olarak hapishanede tutulmasıdır. TBMM’nin onurunu haysiyetini koruyacak olan bir numaralı isim Meclis Başkanı, suskun davranamaz. Milletvekilinin derhal hapisten çıkıp gelip yemin etmesi gerekiyor,” dedi.

Seçimleri kaybetmesinin ardından gelen eleştirileri saygıyla karşıladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, kendisine oy verenlere teşekkür ederek özetle şöyle konuştu:

“25 milyon bu ülkenin temel taşıdır. Yeni kazanacağımız genç ve kadınlarla bunu 30 milyon yapmak CHP’nin boynunun borcudur. Bunu demokratik yollarla yapmak zorundayız.

“Saraya seslenmek isterim bu demokratların iradesini asla teslim alamayacaksınız. Biz değişeceğiz, yenileneceğiz ve güçleneceğiz. Memleketin bu yalan siyasete teslim olmasına asla izin vermeyeceğiz.

“Biz hiçbir vatandaşımıza kızgın ve küskün değiliz. Tercihleri kararı ne olursa olsun hepimiz aynı ülkenin vatandaşlarıyız. Montajlarla karamalarla aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Terör örgütleriyle bizi bir arada gösterdiler. Devleti beşli çetelere soyduranlar, dokunulmazlık dosyalarıyla bizi tehdit eder oldular. Biz kuvayi milliye geleneğinden geliyoruz. Hiçbir zalime diz çökmedik çökmeyeceğiz.

“Mücadelemizin sonunda kimse merak etmesin, mutlaka kazanacağız”

“Omuzlarımızın üzerindeki yükün farkındayız. Kemal Kılıçdaroğlu bu mücadelede sadece bir neferdir. Ben bir genel başkan olarak partimin sadece bugünü ve yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını düşünüyorum. Gemiyi sağlam limana götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin.

“Ben önderimiz partimizin ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemalin koltuğunda oturuyorum. Dev bir çınar olan CHP’yi ve değerlerini her zaman korudum. Şimdi köklü bir çınarın altında yeni filizler ve yeni kadrolarıyla mücadelemize omuz veren vatandaşlarımızla devam edeceğiz. Bu çınarı büyüteceğiz.

“Bu değişimin ve yeniliğin parçası olmak istiyorum diyen bütün yoldaşlarıma sesleniyorum. Bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gençlere seslenmek istiyorum gelin üye olun köklü mücadelemize destek olun. Kapımız her aydınlığa açıktır.

“Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan bir kişi değilim, değişimin önünü sonuna kadar açacağım. Mücadelemizin sonunda kimse merak etmesin, mutlaka kazanacağız.”

BBC

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster