Ana Sayfa Gündem 4 Ağustos 2023 392 Görüntüleme

Akbelen’de jandarma suyu da kesti

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda kömür ocağının faaliyetleri için başlatılan ağaç kesimine karşı İkizköylüler ve yaşam savunucularının direnişi 12. gününde.

Akbelen’de direniş 12. gününe girdi, köylüler ve doğa savunucularının nöbeti sürüyor. Günlük yaşam ziyaretçiler ile birlikte kendi rutinini oluşturmuş durumda. 

Direnişçiler, askerlerin ve şirket görevlilerinin çalışmalarını yakından izliyorlar. Bir yandan yeni ağaçların kesilmesini engellemeye çalışırken bir yandan hukuksal girişimlerini sürdürüyorlar.

Doğa savunucularının günlük kullanım için tanker ile getirdiği suyun alana girmesi jandarma tarafından engellenmeye başladı. Traktör ile getirilen suyun alana girmesini engelleyen jandarma iletişimi kesmek iin jammer kullanmaya başladı. 

Ekokırım Akbelen’de yaşananları en iyi tarifleyen sözcük belki de. Direnişçiler cumartesi günü kesilen, etrafı bariyerlerle ve dikenlerle çevrili alana Ekokırım Suç Mahalli tabelası diktiler.

Akbelen Ormanı direniş alanında yeni bir yaşam alanı kuruluyor, köpekler de buna dahil.

Direnişçiler Limak Holding’in aldığı Camp Nou stadyumunun yenileme ihalesinin iptali için günlerdir Barcelona spor kulübüne çağrı yapıyor. Barcelona spor kulübü atkısı jandarmanın çektiği polis bariyerlerine asıldı

Köylüler ve yaşam savunucuları Akbelen için direnirken Dikmece ve Cudi için direnenlerle de dayanışma duygularını ifade ediyorlar.

Kaynak: Bianet

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster