Ana Sayfa Politika 13 Ağustos 2023 191 Görüntüleme

Almanya milletvekili Türkiye’de gözaltına alındı, diplomatik kriz çıktı!

Almanya Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut Antalya Havalimanında gözaltına alındı. Diplomatik kriz çıktı. Serbest bırakıldı

Almanya Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut, Saat 15 sularında geldiği Antalya Havalimanında pasaport kontrolü sırasında gözaltına alınmak istendi. Milletvekili olduğunu belirttiği halde hakkında ” Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yakalama emri olduğunu aktaran polisler Almanya Milletvekilini gözaltına aldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığının devreye girmesi ile diplomatik kriz çıktı.

Almanya Dışişleri Türkiye Dışişleri başkanlığına uyarıda bulundu. ardından Gökay Akbulut, serbest bırakıldı ve dosyası silindi. 

Gökay Akbulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla serbest bırakıldığını duyurdu. 

“Merak etmeyin tutuklama kararı beni korkutmaz” ifadelerini kullanan Almanya Milletvekili Gökay Akbulut, “Türkiye’de havaalanına varınca Kayseri Cumhuriyet savcılığının hakkımda tutuklama emri çıkardığını öğrendim. Bu konuda yorum yapmak zorunda kalmadan önce, dosya birkaç saat içinde silindi. Federal Dışişleri Bakanlığı’na hızlı çalışmaları için teşekkür etmek istiyorum! Olay Türkiye‘de kuvvetler ayrılığının olmadığını bir kez daha gösterdi” dedi. 

Ardından Twitter hesabından gözaltına alınmasının detaylarını da paylaşan Akbulut,

  1. 2019 yılındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle “terör propagandası” yapmakla suçlandım. 
  2. Yakalama emri gibi Kayseri’den de bana yönelik çok sayıda ölüm tehdidi geldi.
  3. Akraba ziyaretimi kısa tuttum ve ülkeyi terk ettim.
  4. Ekim ayında Almanya-Türkiye Parlamento Grubu delegasyon gezisi kapsamında tekrar Türkiye’ye gideceğim ve her zamanki gibi sözlerimi eksik etmeyeceğim ” dedi.

 

Gökay Akbulut Kimdir ?

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Alevi ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Gökay Akbulut, liseyi Hamburg’da bitirdikten sonra Heidelberg’deki Ruprecht-Karls-Universität’te siyaset bilimleri, sosyoloji ve kamu hukuku bölümünden mezun oldu.  Gökay Akbulut, üniversitede okurken, öğrenimini finanse etmek için garsonluk ve çağrı merkezinde çalıştı. Daha sonra eğitim alanında dezavantajlı gençlerle ve mültecilerle eğitimci olarak çalıştı.2007 yılında Birleşmiş Milletler’in New York ofisinde stajını tamamladı.  2012-2016 yılları arasında Mannheim’daki bağımsız öğretim görevlisi olarak çalıştı . 2016-2017 yılları arasında siyasi vakıfta göç ve eğitim konuşmacısı olarak çalıştı.

Gençliğinde birçok Kürt eylemine katıldı ve solcu siyasetçilerle dayanışmada bulundu.2006 yılında Almanya’da Sol Parti’nin ofisinde çalışmaya başladı. 

Mayıs 2014’ten Haziran 2018’e kadar Akbulut, Sol Parti’yi Mannheim belediye meclisinin (Mannheimer Gemeinderat) bir üyesi olarak eğitim, entegrasyon ve güvenlik komitelerinde temsil etti. 2016’da Baden-Württemberg federal eyaletindeki yerel seçimlerde atanan lider adayı olarak ana seçim kampanyasına liderlik etti.

Akbulut, 2017 federal seçimlerinde yerel bölge derneği (Landesverband Mannheim) adına ilk kez yarıştı ve Landesverband Baden-Württemberg’in aday listesinde üçüncü sıraya seçildi. Alman Parlamentosunda, yerel seçim bölgesi Mannheim’ı temsil ediyor ve Baden-Württemberg eyaletinin milletvekili

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster