Ana Sayfa Gündem 17 Ağustos 2023 153 Görüntüleme

TMMOB : “Ülkemiz Enkaz Altındadır”

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz,17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi 'nin 24. yılında " Büyük Marmara Depreminden, Kahramanmaraş Depremlerine, Ülkemiz Enkaz Altındadır!" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB, 17 Ağustos 1999 Depreminin yıldönümünde basın açıklaması düzenledi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “20 binden fazla yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 50 binden fazla kişinin yaralandığı, yüzbinlerce yapıyı yerle bir eden 17 Ağustos Depremi’nin 24. yılında kaybettiklerimizi  bir kez daha özlemle anıyoruz” sözleriyle açıklamasına başladı. 

24 yılda ülkemizin depremlere karşı hazırlıklı olabilmesi için gerekli adımların hiçbir koşul altında atılmadığını, aktaran Koramaz,

“Yaşadığımız en büyük felaketlerden biri olan Büyük Marmara Depreminin ardından, 2003’te Bingöl’de, 2011 Van’da, 2020’de Elazığ-Sivrice ve İzmir’de ve ne yazık ki bu kış gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş ve 20 Şubat 2023 Hatay depreminde de benzer acıları tekrar tekrar yaşadık, yaşıyoruz.” .

Çağdaş bir “risk yönetim” sistemi oluşturulmalı

Yapı denetimi sistemi TMMOB ve bağlı Odalar, üniversiteler ve ilgili kesimlerin katılımıyla kamusal bir anlayışla yeniden düzenlenmelidir açıklamasında bulunan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Yapılaşmadan kaynaklanan risklerin bertaraf edilmesi için çağdaş bir “risk yönetim” sistemi oluşturulmalıdır. Güvenli yapılaşmanın sağlanması ve tüm bu süreçlerin sağlıklı işletilebilmesi için meslek odalarının sürece etkin katılımını sağlayacak yeni bir planlama, tasarım, üretim ve denetim süreci modeli benimsenmelidir. Depremlerde can kayıplarının önlenmesi için izlenmesi gereken tek yol mühendislik ve mimarlık hizmetlerinin bilimsel-teknik doğruların ışığında kamucu bir yaklaşımla uygulanmasıdır

Ülkemizin yıllar içinde enkaz altında kalmaması için, bilimin, tekniğin ve doğanın sesine kulak verilmelidir.

Ülkemiz, yurttaşlarımız bu büyük acıları hak etmiyor!” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster