Ana Sayfa Politika 22 Ağustos 2023 148 Görüntüleme

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan İki Barış Annesi trafik kazasında hayatını kaybetti

Savcılık ifadeleri için Yüksekova’dan Van’a giden Barış Anneleri, dönüş yolunda trafik kazası geçirdi. Olay yerinde iki Barış Annesi yaşamını yitirdi.

Hakkari’de Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu 23 kişi 15 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Baskında evlerinde olmadıkları gerekçesiyle savcılık ifadesi için Van’a gelen Barış Anneleri Perişan Akçelik ve Adalet Safalı ile avukatları Erdal Safalı ve Perişan Akçelik’in oğlu Cihan Özçelik savcılığın yerinde olmaması üzerine Yüksekova’ya döndü.

Dönüş yolu olan Yüksekova-Van yolunda trafik kazası geçiren 2 Barış Annesi olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan avukat Safalı’nın Hakkari Devlet Hastanesine, Özçelik’in de Van’a Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Barış Annesi Perişan Özçelik’in oğlu Cihan Özçelik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Hakkari Devlet Hastanesine sevk edilen ve ağır yaralı olduğu aktarılan Avukat Erdal Safalı’nın ise tedavisi devam ediyor.

HDP: iktidar bu ölümlerin temel sorumlusudur

Barış Anneleri Adalet Safalı, Perişan Akçelik ve Oğlu Cihan Akçelik’in  ifade vermekten dönerken geçirdikleri trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmelerine ilişkin X hesabından  açıklamada bulunan HDP,  ” Barış Anneleri ve Cumartesi Annelerine karşı yargı sopasını kullanan, “anneler ağlamasın” sözünden “annelere sonsuz zulüm”‘ uygulamasına geçen iktidar bu ölümlerin temel sorumlusudur. Annelerimize Allah’tan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun. Anılarını yaşatacağımıza, barış talebini daha da yükselteceğimize söz veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster