Ana Sayfa Politika 8 Ekim 2023 188 Görüntüleme

İsrail-Hamas savaşı: 750 kayıp, 600’den fazla ölü

Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı sürdürüyor. Hizbullah'ın Lübnan'dan saldırı girişimine de İsrail ordusu ağır silahlarla karşılık verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in dünden bu yana Gazze’ye yönelik sürdürdüğü hava saldırıları sonucunda ölü sayısının 313’e çıktığını duyurdu.

Hayatını kaybedenlerden 20’sinin çocuk olduğu açıklamasında bulunan Bakanlık, 2 bine yakın da yaralı olduğunu açıkladı.

Dün öğlen saatlerinden kutlamaların yer aldığı Gazze kentinde bu sabah başlayan bombardıman ile vatandaşlar evlerinde ayrılmakta bile güçlük yaşadı. Şehrin dört bir yanında patlama çatışma sesleri yükseldi. 

Ayrıca İsrail medyası resmi olmayan verilere göre 750 İsrail vatandaşının kayıp olduğunu ve onlarca üst düzey ordu görevlisinin esir alındığını aktarıyor. 

İsrail vatandaşları tahliye ediliyor 

İsrail ordusu, Gazze Şeridi civarında yaşayan İsraillilerin tamamını 24 saat içinde bölgeden tahliye etmeyi amaçladıklarını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, gazetecilere yaptığı açıklamada rehine kurtarma amacıyla başlatılan operasyonlarda çatışmaların devam ettiğini belirterek, on binlerce İsrail askerinin bölgede olduğunu kaydetti. Hagari operasyonlarda “yüzlerce teröristin öldürüldüğünü onlarcasının ise yakalandığını” açıkladı.

Hizbullah İsrail’e saldırdı

İsrail’e, ülkenin güneyinden Hamas’ın düzenlediği saldırıların yanı sıra, kuzeydeki Lübnan topraklarından da Pazar günü Hizbullah tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. İsrail ordusunun bu saldırıya ağır silahlarla karşılık verdiği bildirildi.

İsrail ordusu sosyal medya hesabı X’ten, Hamas’ın istihbarat merkezi olduğunu belirttiği bir binaya düzenlenen hava saldırısının görüntülerini paylaştı

Kaynaklar: AP,AFP,Reuters, DW

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster