Ana Sayfa Gündem 1 Kasım 2023 185 Görüntüleme

Osman Kavala: Ülkemde hukukun egemen olacağına dair umudumu kaybetmedim

Gezi Parkı eylemlerini organize ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve 6 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala, osmankavala.org isimli web sitesi üzerinden açıklamada bulundu.

HABER MERKEZİ- Gezi Parkı protestoları nedeniyle yargılandığı davada ağırlaştırmış müebbet cezasına çarptırılan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), tahliyesini talep ettiği İş İnsanı Osman Kavala, AİHM’in yargılanmasının ve tutuklanmasının politik saik taşıdığına, “Kavala ve onunla beraber tüm insan hakları savunucularını susturmak amaçlı” olduğuna hükmetmesine rağmen tahliyesi sağlanmadı. 

1 Kasım 2017 tarihinden itibaren kesintisiz olarak Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala, “osmankavala.org” internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu.

Ülkemde hukukun egemen olacağına dair umudumu kaybetmedim

Kavala, ” 6 yıl boyunca suç işlediğime dair hiçbir delil olmadan cezaevinde tutuldum. Bunun sona ermesini beklerken, Yargıtay kararıyla hukuksuzluğun onanması ile infaz koşullarım ağırlaştı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesinin, kendisi de hapis deneyimi yaşamış olan Vaclav Havel adına verdiği ödüle layık görülmem bana onur verdi. Ancak, Hamas’ın sivillere saldırı eylemi ve İsrail bombardımanının Gazze’de yarattığı felaket sevinmeme fırsat vermedi. Filistin’de büyük acılara sebep olan terör ve şiddet ortamını besleyen adaletsizliklere karşı tüm uluslararası kuruluşların daha fazla duyarlılık göstereceklerini ve uluslararası hukuk normlarına uygun biçimde barışın sağlanması için güçlü bir inisiyatif alacaklarını umuyorum.

 
Havel’in dediği gibi, “en önemlisi umudu kaybetmemek”. Ülkemde hukukun egemen olacağına dair umudumu kaybetmedim.
 
Osman Kavala, 1 Kasım 2023” açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster