Ana Sayfa Özel Haber, Politika 14 Ocak 2024 377 Görüntüleme

DEM Parti Kayapınar önseçimi iptal edildi

DEM Parti Kayapınar önseçimi delegelerin listede isminin yer almaması ve aday adaylarının destekçilerinin kargaşa yaratması nedeniyle iptal edildi.

Rojan MAMO

DEM Parti, yerel seçimlerde aday göstereceği isimleri ön seçim ile belirleme kararı almıştı. 20 bin delege 14 Ocak’ta Diyarbakır adaylarını belirlemek için Diyarbakır’da merkez ve 17 ilçede kurulan sandıklarda saat 08:00 itibariyle oy verme işlemine başladı. 

4 bin 13 delegenin bulunduğu Kayapınar ilçesinde Zirve Düğün Salonunda yapılan ön seçimler tartışmalar ile başladı. İlçe binalarına asılı olan delege listesinde ismi bulunan partililer sandık başına gittiğinde isimlerinin olmadığını ögrendi ve oy kullanamadı. 

Aday adaylarının destekçilerinin oy kullanan partilileri yönlendirdiği ve propaganda yaptığı yönündeki itirazların gelmesi sonucu oy verme işlemine saat 14:00 kadar ara verildi. Ardından itirazları değerlendiren seçim divanı Kayapınar İlçesindeki ön seçimleri iptal etti. 

Sandıklar ve pusulalar parti aracına bindirilerek ilçe binalarına taşındı. 

DEM Parti Kayapınar önseçimi iptal edildi

Image 1 of 4

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster