Ana Sayfa Politika 23 Ocak 2024 180 Görüntüleme

Cabbar Leygara: Önseçim hiçbir haklı gerekçesi olmadan ertelendi

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Aday Adayı olan Cabbar Leygara, "Hiçbir haklı gerekçesi olmadan ertelenen ve iki kez yapılan ön seçimde bana oy veren vermeyen bütün delegasyona teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkan adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçim sonucunda  erkek eş başkan aday adaylarının yüzde 50+1 oy oranı yakalayamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. Halk oylamasının ilk ikiye kalan aday adaylarından Doğan Hatun ve Garip Kandemir ikinci tura kaldı. 

Yarın yapılacak ikinci tur önseçimleri öncesi X hesabından paylaşımda bulunan DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Aday Adayı olan Cabbar Leygara, “Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan aday adaylığım sürecinde bana destek ve katkı sunan tüm yoldaşlarıma, arkadaşlarıma, dostlarıma teşekkür ediyor, hiçbir haklı gerekçesi olmadan ertelenen ve iki kez yapılan ön seçimde bana oy veren, vermeyen tüm delegasyona teşekkürlerimi sunuyorum. Her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan saygıdeğer halkımızın yaşamın her alanında kendi kimliğiyle, kendi iradesiyle söz ve karar sahibi olması için demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesine emek ve katkı sunmaya devam edeceğimi bir kez daha ifade etmek istiyor, tüm halkımızı en içten duygularımla saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

Daha önce yapılan ve itirazlar sonucu iptal edilen önseçim sonucuna göre ise Cabbar Leygara ve Garip Kandemir ikinci tura kalmıştı.(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster