Ana Sayfa Gündem 13 Şubat 2024 141 Görüntüleme

Diyarbakır Barosu Dicle Nehri için suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır Barosu, Dicle nehri yatağında kum ve çakıl çıkarılmasına ilişkin Diyarbakır Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Diyarbakır Barosu ayrıca Sur Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DSİ Bölge Müdürlüğüne bilgi edinme başvuruları yaptığını duyurdu. 

Dicle Nehri yatağının UNESCO Dünya Miras Listesi altında ve korumasında olduğu ifade edilen başvuru dilekçesinde, ” Gazete haberlerinden ve içeriklerinde yer alan fotoğraflardan görüleceği üzere; iş makineleri ve kamyonlarla Dicle
Nehri dere yatağından kum ve çakıl gibi malzemeler çıkarılmakta, başka alanlara
taşınmaktadır. Özellikle nehrin “Eski Tekel Fabrikası” bölgesinde çalışan iş makinaları ile hukuka aykırı bir şekilde kum ve çakıl çıkarılması nehir yatağının değişmesine ve büyük çaplı tahribatların oluşmasına neden olmaktadır. Nitekim koruma altındaki bu alana iş makineleriyle ve kamyonlarla girilmesi alanda yaşayan hayvanların doğal yaşam alanına zarar vermiştir. Bu alanlarda yaşadığı bilinen Su Samurlarının yuvalarının tahrip olduğu, endemik tür bitkilerin doğal yetişme alanlarına zarar verildiği görülmektedir” ifadeleri yer aldı. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster