Ana Sayfa Politika 30 Haziran 2023 209 Görüntüleme

Çipras, Nazım Hikmet’in dizesiyle istifa etti

Yunanistan’da seçimlerde büyük bir oy kaybına uğrayan ana muhalefet radikal sol SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, bugün aldığı ani bir kararla parti liderliğinden Nazım Hikmet dizeleriyle istifa ettiğini açıkladı.

Seçim sonuçlarının açıklandığı gece, SYRIZA liderliğinin devam edip etmeyeceği sorulan Aleksis Çipras, “SYRIZA üyelerinin alacağı kararlara” bırakacağını açıklamasına rağmen parti merkez komitesinde yapılan toplantıdan hemen sonra kameraların önüne geçti ve “ SYRİZA’nın liderliği için yapılacak seçimlerde aday olmayacağını” açıkladı.

Çipras, halkın sorunlarını daha iyi anlayacak yeni bir SYRIZA’nın kurulması için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini söylerken Nazım Hikmet’in “En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır” şiirindeki mısrasına atıfta bulundu.

Çipras, istifasını açıkladığı konuşmasında, henüz 34 yaşında iken yüzde 3,5 oy oranındaki radikal sol SYRIZA’yı 2015 yılında yüzde 36 oy oranına getirdiğini ve iflasın eşiğindeki ülkenin yönetimine geldiğini anımsattı.

BBC TÜRKÇE 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster