Ana Sayfa Politika 14 Temmuz 2023 204 Görüntüleme

Kamaç: Ergani Belediyesi Eşbaşkanı görevine neden iade edilmiyor

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekilli Mehmet Kamaç, kayyım atamaları ve Ergani Belediye Eşbaşkanı'nın göreve iadesi ilgili mecliste basın açıklaması düzenledi.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekilli Mehmet Kamaç, kayyım atamalarına ve Ergani Belediye Eşbaşkanı iken görevden alınan ancak daha sonra beraat eden Ahmet Kaya’nın görevine iade edilmemesine dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Yeşil Sol Parti milletvekilleri katıldı. 
 
Türkiye tarihinin “hukuksuzluklar tarihi” olduğunu söyleyen Kamaç, bu güne kadar uygulanan kayyım uygulamasına dikkat çekti. Kurdistan’da coğrafyasında kayyım uygulamasının “rejim” haline dönüştüğünü dile getiren Kamaç, bunun hukuki bir temellinin olmadığını belirtti. Yerine kayyım atanan belediye başkanları ve siyasetçilerin hüküm giymediğini ifade eden Kamaç, atamaların siyasi olduğunu kaydetti. Kamaç, son yerel seçimlerde Ergani Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Kaya’nın bir yıllık görevden sonra yerine kayyım atandığını paylaştı. Bir suç veya buna bağlı bir delilin de olmadığını ancak Kaya hakkında hukuki bir sürecin başladığını aktaran Kamaç, Kaya hakkında süren davanın beraat kararı sonrası düştüğünü ve göreve iade için Diyarbakır Valiliğine yazı yazıldığını belirtti. 
 
Neden görevine iade edilmiyor 
 
Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya’nın göreve iadesi yerine valiliğin “zarar gördüm” iddiasıyla mahkemeye başvurduğunu paylaşan Kamaç, valiliğin başvurusu sonrası istinaf yollunun tekrardan açıldığını belirtti. Kamaç, Kaya hakkında beraat kararı veren hakimlerin sürgün edildiğini paylaştı. Valiliğin itirazının da yersiz bulunduğunu ve istinafa taşınan kararın 22 Nisan 2023’te kesinleştiğinin altını çizdi. Kaya’nın suçsuz olduğunun yargı yoluyla sabitlendiğini aktaran Kamaç “Üzerinden 2 buçuk ay geçmesine rağmen Kaya henüz görevine iade edilmedi. İktidar, bu ülkenin demokratik bir ülke olduğuna inanıyorsa Ahmet Kaya görevine neden iade edilmiyor? Bu ülkede hukukun üstünlüğü varsa; kararın gereği yerine getirilmelidir. Görevine iade edilmelidir. Bu iade gerçekleşmese ortaya bir şey ortaya çıkmış olacak; kayyım atamalarının hukuki değil siyasi bir durum olduğunun ilanı olacaktır. Herkesin bir gün hukuka ihtiyacı olacak” dedi. 
 
“Bir halkın, kentin ve bölgenin iradesi yok sayılamaz” diyerek, sözlerini sürdüren Kamaç, “Halkın iradesinin tecelli etmediği yerler demokratik düzlemler değildir. Bu açından bu meclis çatısı altında hukuki kararı tekrardan hatırlatıyoruz. Ahmet Kaya görevine iade edilsin” diye kaydetti.
 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster