Ana Sayfa Politika 20 Ağustos 2023 338 Görüntüleme

Adana’da Yeşil Sol Parti binalarına yanıcı madde ile saldırı girişimi

Adana'da bir kadın elindeki yanıcı sıvıyla birlikte Yeşil Sol Parti il binası önüne gelip bir süre bekledi. Sıvıyı ateşlemeden binadan ayrılan şahıs Seyhan ilçe binasına girmeye çalışırken yakalandı.

Adana’da, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kullandığı binaya kimliği belirsiz bir kişi tarafından 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı. Pet şişeleri bırakan kadının fark edilmesiyle polise haber verildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, pet şişe içerisindeki sıvının yanıcı ve patlayıcı olduğunu tespit etti. 
 
HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, polisin incelemesi sonrası şikayetçi olduklarını belirtti.

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana İl Örgütü’nde saat 17.30’da açıklama yapacak.

Yeşil Sol Partiden yaşananlara dair yapılan ilk açıklamada, “Saat 10.30 sıralarında elinde bulunan yanıcı maddeleri Adana İl Örgütümüze bırakan kimliği belirsiz kişi 15 dakika boyunca il binamızda teftişte bulunmuştur. İl örgütümüze bıraktığı yanıcı maddelerle niyetini açık eden şahıs, sıvıları ateşlemeden olay yerinden uzaklaşmıştır” denildi.

Yüzü açık olan ve görüntülere net bir şekilde yansıyan şahısın olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen yakalanmamasına dikkat çekilen açıklamada,”IŞİD eliyle katliamların gerçekleştirildiği 2015 tarihinde, katliamların fitili ilk olarak Adana İl Örgütümüze yönelik bombalı saldırı ile ateşlenmiş ve 18 Mayıs 2015’te Adana İl Örgütümüze yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirenler bugüne kadar yakalanmamış aksine korunmuştur. İzmir İl Örgütümüzde Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesi, mitinglerimize yönelik katliam saldırıları bu girişimlerin münferit olmadığının göstergesidir” denildi.

Açıklamada “Bu tür katliam ve saldırı girişimlerinin karşısında bugüne kadar sessiz kalmadık, geri adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Hiçbir katili de gül ile karşılamayacağımızı kamuoyunun bilmesi gerekir” ifadelerine yer verildi.

 

Saldırgan Seyhan İlçe binasına girmeye çalışırken yakalandı

Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada ise şahsın saat 16.00’de, etkinlik yapılan Seyhan ilçe binasına da girmeye çalıştığı ve partililer tarafından yakalanarak polise teslim edildiği açıklandı.

Açılamada, “Şahıs, parti binamızda bulunan arkadaşlarımıza verdiği bilgide, kendisini polisin yönlendirdiğini belirtmiş ve saldırı girişiminde bulunan kişinin de kendisi olduğunu kabul etmiştir” denildi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster