Ana Sayfa Politika 24 Ağustos 2023 166 Görüntüleme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile görüşmeler gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dünkü Bağdat ziyaretinin ardından Federe Kurdistan Bölgesi Başkanı Nêçîrvan Barzani ile Erbil’de görüştü. Fidan ve Barzani’nin görüşmesi Federe Kurdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. 
 
Mezopotamya Ajansının haberine göre; Fidan, daha sonra ise Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile Pirmam’da bir araya geldi. Görüşmelere bugün Erbil’e gelen Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da eşlik etti.

Mesut Barzani ile de bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor

KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ile de görüşmesi beklenen Fidan’ın aynı zamanda Erbil’de Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile de görüşecek. Fidan’ın programı kapsamında Irak Türkmen Cephesi ve İslami Birlik Partisi yetkilileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Fidan, 22 Ağustos’ta resmi bir ziyaret için Bağdat’a gelerek burada Irak hükümet yetkilileri ve partilerle görüştü. Fidan’ın Irak ziyaretinin gündeminde Kürt petrolünün Türkiye’ye ihracatının yeniden başlaması, su krizi ve PKK konuları oldu. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Bağdat’ta Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesinin ardından Fidan, yapılan açıklamada Bağdat’ı PKK’yi “terör örgütü” olarak ilan etmeye çağırdı.

(MA)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster