Ana Sayfa Politika 25 Ağustos 2023 171 Görüntüleme

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkanlık için adaylığını açıklamaya hazırlanıyor

CHP’de seçimler sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı “değişim” tartışmalarında, ismi genel başkan adaylığı için ön plana çıkan Grup Başkanı Özgür Özel’in, yol haritası netleşmeye başladı. Adaylık konusunda kesin kararlı olan Özel, vizyon belgesini gelecek hafta, adaylığını ise Eylül’ün ilk haftası kamuoyuna açıklamayı planlıyor.

Seçimler sonrası partide genel başkanlık dahil, “değişim” tartışmalarını başlatan İmamoğlu’nun yeniden belediye başkanlığına aday olma kararı üzerine gözler, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e çevrilmişti.

Özgür Özel partide değişim tartışmalarının başladığı süreçte, genel başkan adaylığı konusunda “Üzerine sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem” açıklamasıyla aday olabileceği mesajı vermişti.

BBC’nin haberine göre Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık kararını açıklamasının ardından, Özel de sahada çalışmalarını hızlandırdı. Özel’e yakın kaynaklara dayandırılan haberde  şimdiye kadar adaylığını açıklamamasının nedenini, “kararsızlıktan değil”, kongre süreçlerine müdahale etmek istememesine ve kongrelerin karşılıklı kamplaşmaya dönüşmek istememesine kaynaklandığı aktarılıyor.

Bir yanda sahada nabız tutan Özel ve ekibi, bir yandan da adaylık sürecine ilişkin yol haritasını netleştirmeye çalışıyor.

Bu çerçevede, değişim talebinin gerekçelerini açıklayacağı ve adaylık kararının zeminin oluşturacak olan vizyon belgesi üzerinde çalışmalar yürüten Özel’in gelecek hafta bunu kamuoyuna açıklaması yüksek olasılık görülüyor.

Özel’in öncelikle vizyon belgesini açıklayarak, kamuoyunda tartışılmasını sağlamayı hedeflediğini belirten kaynaklar, Eylül’ün ilk haftası da adaylığını açıklamasının planlandığına işaret ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster