Ana Sayfa Politika 12 Ekim 2023 200 Görüntüleme

BM raportörleri: Gazze’ye yönelik başlatılan harekat “toplu cezalandırma anlamına geliyor”

BM raportörleri: Gazze’ye yönelik başlatılan harekat “toplu cezalandırma”

Birleşmiş Milletler adına bir araya gelen bağımsız raportörler, Hamas baskını sonrası Gazze’ye yönelik başlatılan harekatı “toplu cezalandırma” olarak tanımladı.

Rapora ilişkin yapılan açıklamada Gazze’deki sivil halk için, “16 yıldır yasa dışı şekilde ablukada yaşıyorlar ve bu süre içinde 5 büyük savaş yaşadılar. ” İfadeleri kullanılıyor.

Açıklama şöyle devam ediyor:

“Bu toplu cezalandırma anlamına geliyor. Ama Hamas ama İsrail güçleri tarafından yapılsın, ayrım yapılmaksızın sivil halkın hedef alınması meşrulaştırılamaz. Bu uluslararası yasalarla yasaklanmıştır ve bunun gerçekleşmesi savaş suçu anlamına gelir”

BM’ye göre Gazze’de 338 binden fazla kişinin yerinden edildi.

Mısır, Gazze’ye açılan Refah Geçiş Kapısı’nın açık olduğunu İran ise Gazze’ye insani yardım götürmeye hazır olduklarını duyurdu

Mısır, Gazze Şeridi’yle arasındaki Refah Geçiş Kapısı’nın açık olduğunu duyurdu.

Kahire, insani yardımların sınır kapısı aracılığıyla Gazze’ye yönlendirildiğini kaydediyor.

Mısır yönetiminin, İsrail’e bu bölgenin hedef alınmamasına yönelik olarak talebini ilettiği de aktarılıyor.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, İran’ın Gazze’ye insani yardım göndermeye hazır olduğunu duyurarak BM’nin Gazze’ye kesintisiz su, gıda ve insani yardım malzemesi gönderilmesi konusunda acil adım atmalarını beklediklerini ifade etti.

İran’ın İslam Birliği Teşkilatı Daimi Temsilcisi, teşkilatın sekretaryasına gönderdiği resmi notta, İran Dışişleri Bakanı’nın işgal altındaki Filistin’deki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulması ve  İran’ın İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi’nin acil toplantısına ev sahipliği yapma konusunda hazır olduğu ifade edildi.

İsrail: Hamas saldırısında bir Türk vatandaşı öldü, bir Türk vatandaşından haber alınamıyor

İsrail’in Türkiye Büyükelçiliği, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırıda ölenler arasında bir Türk vatandaşının da olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada bir Türk vatandaşından da haber alınamadığı aktarılıyor.

Büyükelçilik bilgiyi, İsrail devletinin resmi medya ile iletişim kurumunun açıklamasına dayandırıyor.

Aynı açıklamada, Türk vatandaşının ölüm haberinin Ankara’daki yetkili birimlerce teyit edilmediği de aktarılıyor.

İsrail’de çok sayıda, Türk pasaportu da taşıyan Türkiye kökenli Yahudi yaşıyor.

İsrail, Han Yunus Mülteci Kampını vurdu: kadınların ve bebeklerin olduğu 18 kişi yaşamını yitirdi

Filistin medyasında yer alan haberlere göre İsrail savaş uçakları Han Yunus Mülteci Kampını vurdu. Ma’an bölgesi yakınlarındaki konutların hedef alındığı hava saldırısında bir evi bombalayarak baba, eşi ve yedi çocuğundan oluşan bir ailenin ölümüne yol açtığı, Kamp alanındaki başka bir evin de hedef alınması sonucunda, biri kadın ve bebeği olmak üzere 9 kişinin ölümüne yol açtığı belirtildi.

 

BBC/İRNA/SANA/REUTEARS 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster