Ana Sayfa Gündem, Politika 30 Kasım 2023 187 Görüntüleme

KESK 2 Aralık’ta Diyarbakır’da bölge mitingi düzenleyecek

KESK, 2024 yılı için belirlenecek bütçeye dair söz söylemek isteyen bütün emekçi halkımızı bölge mitingimize davet ediyoruz.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK), Diyarbakır (Amed) Eğitim Sen 1 Nolu Şubesinde 2 Aralık Cumartesi günü  istasyon meydanında gerçekleştirecekleri Bölge Mitingine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil’in giriş konuşmasını yaptığı açıklamada 2 Aralık Bölge Mitingi Tertip Komitesi adına açıklamayı okuyan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Güneş Özel ,”Bu mitingi her ne kadar KESK organize ediyor olsa da kamu emekçileriyle beraber işçileri, mühendisleri, çiftçileri, kadınları, gençleri, emek üretme hakkı elinden alınan ve emek süreçlerinden koparılan işsizleri, bütçeye dair itirazları olan siyasi partileri, emek ve meslek örgütlerini, 2024 yılı için belirlenecek bütçeye dair söz söylemek isteyen bütün emekçi halkımızı bölge mitingimize davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye dünyada ilk 10 ekonomi arasına girecek masalını pazarladılar

KESK 2 Aralık Bölge Mitingi Tertip Komitesi adına konuşan Özel, “Emeği ile geçinen kesimler olarak, halk olarak her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Daha fazla güvencesiz hale getiriliyoruz. Ülkeyi yönetenler ise yıllardır anlattıkları masallara yenilerini eklemeye devam ediyor.  Yıllarca “2023’te kişi başına milli gelir 25 bin dolar olacak, işsizlik %5’e, enflasyon tek basamaklı rakamlara inecek. Türkiye dünyada ilk 10 ekonomi arasına girecek masalını pazarladılar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki ekonomik tabloya ilişkin bilgi veren Özel, “İşsizlerin sayısı 9 milyona ulaştı.  Her 5 gençten biri, her 3 kadından biri işsiz Açlık sınırı 17 bin 215 TL’ye, yoksulluk sınırı 50 bin 750 TL’ye dayandı. 85 milyonluk nüfusun 51 milyonu açlık sınırı, 32 milyonu ise yoksulluk sınırı altında bir yaşam savaşı veriyor 4 kişilik bir ailede tüm fertler asgari ücretle çalışsa bile yoksulluk sınırına ulaşamıyor. Ortalama kamu emekçisi maaşı ise “ilave seyyanen ödenek” oyununa rağmen yoksulluk sınırının yarısına dahi ulaşamıyor. En düşük ev kirası bile asgari ücreti aşıyor” dedi.

KESK: 2 Aralık Bölge Mitingine tüm halkımızı davet ediyoruz

%1’in çıkarı için %99’u yok sayan adaletsizliğe, haksızlığa karşı çaresiz değiliz ifadeleri kullanan Özel, “2 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da, Diyarbakır(Amed) İstasyon Meydanında hayata geçireceğimiz bölge mitingimizde emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize, bütçe hakkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.  Mitingle ilgili gerekli tüm başvurularımızı yaptık, hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. İşyerlerinden pazarlara, pazarlardan sokaklara emekçi halkımızı mitingimize davet ettik, son güne kadar da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu mitingi her ne kadar KESK organize ediyor olsa da kamu emekçileriyle beraber işçileri, mühendisleri, çiftileri, kadınları, gençleri, emek üretme hakkı elinden alınan ve emek süreçlerinden koparılan işsizleri, bütçeye dair itirazları olan siyasi partileri, emek ve meslek örgütlerini, 2024 yılı için belirlenecek bütçeye dair söz söylemek isteyen bütün emekçi halkımızı bölge mitingimize davet ediyoruz. Yıllardır yoksulluk, işsizlik ve yağma düzenin çarkları arasında öğütülen herkesi, HALKTAN, EMEKTEN YANA BİR BÜTÇE için omuza omuza vermeye, mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz.” dedi.(Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster