Ana Sayfa Gündem, Özel Haber 18 Ocak 2024 229 Görüntüleme

Hasta tutuklunun oğlu: Bu bir insanı bile bile ölüme terk etmektir

Atilla YÜCEAK

Sakarya L 2 Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan yüzde 97 engelli  Mehmet Bayram tüm başvurulara rağmen tahliye edilmedi.  Haftada 3 gün diyalize gitmesi gereken 75 yaşındaki hasta mahpusun kalp hastalığı da bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda geçirdiği kalp krizi nedeniyle günlerce yoğun bakımda kalan hasta mahpusun oğlu Umut Bayram babasının durumuna ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. 

Babam Mehmet Bayram, yüzde 97 engelli ve tedavi edilmesi gereken, kanser dahil bir çok hastalığı olmasına rağmen cezaevinde kalmaya devam ediyor ifadelerini kullanan Umut Bayram, “Sağlık kurulu raporu bütün poliklinikler gezilmesine rağmen hala çıkartılamadı. %97 engeli ve haftada 3 gün diyalize girmesinin yanı sıra, kanser rahatsızlığı olduğunu da öğrendik. Şeker hastalığı, raporu olmasına rağmen şeker cihazını yanına almadılar ve bu yüzden fazla insülin alarak 3 kez şeker düşüklüğünden komaya girmiştir” dedi.

Şeker cihazı  verilmedi, koğuşun ısıtması kapatıldı

Cezaevi müdürü ile bizzat görüşmesine rağmen şeker cihazının hasta mahpusa verilmesinin kabul edilmediğini aktaran Umut Bayram, “Cezaevi müdürü, biz burada her şeyine bakıyoruz diyerek talebimiz reddetti. Babam Mehmet Bayram yılbaşından önce dilekçe yazdı kaloriferler yeterince ısıtmıyor ısınamıyoruz dedi. Biz de başvurduk ısınma sorununu çözün diye bize dilekçeyi verdikten sonra koğuşun kaloriferleri 1 hafta boyunca tümüyle kapatıldı” ifadelerini kullandı. 

Eğer sağ bir şekilde babamı çıkartabilirsek tedavisini daha sağlıkla ortamda devam ettireceğiz

Babam Sakarya Eğitim Araştırma hastanesinde zatürre olmuş şekilde yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor diyen hasta mahpusun oğlu, “Babam bir buçuk ay gibi kısa zaman önce kendisini zor bela idare ediyor durumdayken şuan bilincini, konuşma yeteneğini kaybetmiştir. Bizim baskımız ve sorgulamamız sonucunda cezaevi yönetiminde “sadece tedbir amaçlı hastaneye götürdük” şeklinde bilgi alabiliyoruz. Hasta ve yaşlı hükümlü babam Mehmet Bayram’ın durumu ağır, hüküm giydiği cezasının yüzde 80’ine yakın kısmının infazını tamamlamasına rağmen neden denetimli serbestlik yada infaz ertelemesinden faydalanılmıyor” ifadelerini kullandı. 

Sağlık sorunları bu kadar hassas bir insanın koğuş ve cezaevi ortamında sağlıklı olmasını beklemenin tamamen akıl dışı olduğunu aktaran Umut Bayram, “Bu insanı bile isteye ölüme terk etmektir. Yasaların tanıdığı haklardan babam Mehmet Bayram’ın derhal yararlanması sağlanmalı, denetimli serbestlik yada infaz ertelemesi acilen uygulanmalıdır. Bu koşullarda yoğun bakımdan eğer sağ bir şekilde çıkartabilirsek tedavisine stabilize ve bakımı yapılabilen ortamda devam etmelidir” diyerek kamuoyuna çağrıda bulundu. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster