Ana Sayfa Politika 2 Şubat 2024 142 Görüntüleme

Can Atalay için AYM’ye üçüncü başvuru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),  Can Atalay Milletvekilliğinin düşürülmesine itiraz ederek Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu.
 
CHP, tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine itiraz ederek Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali ve bu kararın “yok hükmünde” olduğunun tespit edilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Başvuruyu ilettikten sonra AYM önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Milletvekilliğinin düşürülebilmesi için kesin hüküm gereklidir. Oysa Şerafettin Can Atalay hakkında verilmiş kesin bir hüküm yoktur” dedi.
 
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın başkanlığında toplanılan oturumda Hatay milletvekili Can Atalay’ın vekilliği düşürülmüştü. Anayasa Mahkemesi (AYM), Atalay hakkında iki defa hak ihlali kararı vermiş ancak Yargıtay bu kararları tanımamıştı. CHP’nin yaptığı başvuru ile birlikte Anayasa Mahkemesine üçüncü kez başvurulmuş oldu. 
 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster