Ana Sayfa Politika 20 Şubat 2024 165 Görüntüleme

Deniz Poyraz davasında delilleri paylaştığı için yargılanan avukat beraat etti

17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen saldırıda Deniz Poyraz hayatını kaybetmişti. Saldırının faili ve Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer yargılandığı davaya konu olan ses kayıtlarını paylaştığı iddiası ile yargılanan avukat Sezin Uçar beraat etti. 

Demirören Haber Ajansının (DHA) Onur Gencer’in emniyet aramalarına ilişkin geçtiği haberde, Gencer’in, olaydan 1 yıl önce 30 Haziran 2020’de filyasyon ekibinde görev yaparken Hatay Polis Karakolu’nu 2 kez arayarak yivsiz tüfek ruhsatıyla ilgili görüştüğü bilgisine yer verdi.

Ayrıca Gencer’in, 25 kez emniyet aramasının ise Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğüyle yaptığı kaydedildi. Bu aramaların bir bölümü yivsiz av tüfeği ruhsatı almak için bir bölümünün ise saldırıda kullandığı tabancanın ruhsatıyla ilgili sorular sormak için olduğu haberde yazıldı. 

Ses ve görüntüleri paylaşmak ile suçlanan avukat Sezin Uçar, İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davadan beraat etti. 

Ezilenlerin Hukuk Bürosu X hesabından yapılan paylaşımda , “Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer’in yargılandığı davada yaşanan hukuka aykırılıkları paylaştığı gerekçesiyle büromuz avukatlarından Sezin Uçar hakkında görevi kötüye kullanma ile ses ve görüntülerin paylaşılması suçlamasıyla İzmir 17. ACM’de açılan davada beraat kararı verildi” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster