Ana Sayfa Politika 24 Şubat 2024 89 Görüntüleme

Bakırhan: Metropollerde bulunan çocuklarımızın biletlerini alıp sandığa davet edeceğiz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan seçim çalışmaları kapsamında Şırnak’ın Beytüşşebap, Uludere ve Balveren ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Uludere’de gerçekleştirilen halk buluşmasında konuşan Bakırhan, “Uludere’de seçmen olan, oyu olan ama işsizlikten dolayı metropollerde bulunan kardeşlerimizi, çocuklarımızı sandığa davet edeceğiz. Gerekirse biletlerini alacağız, gerekirse evimizi açacağız. Dayanışarak buranın seçmeni olan kardeşlerimizi getireceğiz. Onların ki haramdır, bizimki helaldir” dedi. 

Roboskî Katliamı Ankara’nın karanlık dehlizlerinde yok edildi

Bakırhan, “Bu topraklarda dünyanın en vahşi, en kalleş katliamlardan birini, Roboskî Katliamını hep beraber yaşayıp gördük. Katliamı yapanlar, “33 Kurşun” dediğimiz 33 yoksul Kürt köylüsünü katledenlerle aynı yolu izliyorlar. Onlar için Kürt eşittir “terörist”tir, “bölücü”dür. Bu katliamı bir kez daha kınıyoruz. Katliamı yapanlar, o zaman “Biz bu katliamın Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmasına izin vermeyeceğiz” demişlerdi. Ancak Roboskî Katliamı Ankara’nın karanlık dehlizlerinde yok edildi. Roboskî’de yaşamını yitiren kardeşlerimize ve ailelerine söz veriyoruz: Dem gelir devran döner ve bir gün mutlaka Roboskî’nin hesabını sorarız. Tarih tekerrür ediyor ama Kürtler aynı Kürtler değil. 30-40 yıl önce dilimizi ve kültürümüzü reddedip bizlere yaşam hakkı tanımayanlar da çok iyi görüyor bunu. Bugün Türkiye’nin en büyük siyasi partilerinden biri olduk. Parlamentonun 3. büyük partisi olduk. Bizsiz seçimi kazanamıyorlar. Biz olmasak Türkiye’de dengeler istediği gibi değişebiliyor. Bizi var eden, bizi parlamentoya taşıyan, Kürtlerin dili ve kültürü için mücadele edip yaşamını yitiren, onurlu bir direniş gösteren siz halkımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Roboskî’de yoksul Kürt köylülerini katledenler, “Özür diledik, eksiğimizi kaybettik, kan parası da verdik, daha ne istiyorsunuz?” dediler. Onlar Kürtleri kan parasıyla susturacaklarını düşünüyorlar. Ama bu toplumun Seyid Rızalardan Şeyh Saidlere, çağdaş Mazlumlara kadar her şeye rağmen onurluca durduğunu, parayla pulla aldatılmayacak bir halk olduğunu hep birlikte kanıtlayacağız”

Bunların başı secdede, elleri semada ama akılları hilede, haramda

Bakırhan, “20 yıl önce buradan geçmiştim. Maşallah coşkunuz artmış, renklerimiz artmış, kadın arkadaşlarımız daha çok mücadele içine girmiş. Daha dinamik, bu meselenin çözümü için bütün çabasını ortaya koyan bir Uludere ile karşılaştım. Sağ olun, var olun. Bizler sizi gördükçe moral ve güç alıyoruz. Bu moral ve güçle başta Meclis olmak üzere yaşamın her alanında size layık olmaya çalışıyoruz. Sizin seçtiğiniz vekil arkadaşların parlamentoda ortaya koyduğu pratikleri hep birlikte gördünüz. Sizler bizi var ettiniz biz de sizlere layık olmaya çalışacağız.vet, bir seçimle karşı karşıyayız. Normal bir seçim değil. Zulümle, inkarla, retle irademizi teslim alamayanlar iki dönemdir irademize kayyım atıyorlar. Atadıkları kayyımlar da yolsuzluk ve usulsüzlüğün dışında, Kürt kültürüne ve diline düşmanlık dışında başka bir şey yapmıyor. Belediyeleri borçlandırıyorlar, kredi alıyorlar, halkın hakkı olanı ceplerine indiriyorlar. Kayyımların ne kadar yolsuzluk ve hırsızlık yaptığını devletin kendi kurumları bile açık bir şekilde ortaya koydu. Bunların başı secdede, elleri semada ama akılları hilede, haramdadır. Ne yapıyorlar? Bakın bunların hilelerinin açık adresini veriyorum. Kürdistan’ın dört bir yanına kaçak seçmen taşıyorlar. Artık kayyım da yetmiyor demek ki. Şimdi başka oyunlara başvuruyorlar” ifadelerini kullandı 

Seçmen taşımalarınada değinen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,”  Bakın, Kıleban Mahallesi no:13’te bir önceki seçimde 4 seçmen varmış, şimdi 1406 seçmen var. 4 seçmen bir anda 1406 olmuş. Hani bunların elleri semadaydı? Düşünün Uludere’nin gençleri göç ediyor. Uludere’yi göçertiyorlar. Yoksullukla, işsizlikle, baskıyla ve uyuşturucu belasını kentlerimizde yayarak buradan insanlarımızın göç etmesini sağlıyorlar. Allah’ın işine bak, 6 ay önce hiç seçmenin olmadığı bir evde 917 seçmen var. Allah’tan korkun, bu kadar hırsızlık olmaz. Allah sizin belanızı versin, bu kadar olmaz! Buraya gelen seçmenlerin çoğu da ne hikmetse hep erkek. Erkek seçmen taşıyorlar. Nereden getiriyorlar? Edirne’den, Amasya’dan, Tokat’tan, Türkiye’nin dört bir yanından getiriyorlar. Haritayı önlerine koyarsanız Uludere’nin yerini bulamazlar ama gelecekler bin yıldır burada yaşayan Kürt halkının iradesini gasp edecekler. Bu gasp değil, hırsızlık değil de nedir?” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster