Ana Sayfa Politika 24 Şubat 2024 86 Görüntüleme

Öztüzün: Sorun Eş başkanlık tartışması değil siyaset ağalarına halkımızın itirazı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan Adayı Mehdi Öztüzün, Eş başkanlık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batman Belediye Eş Başkan Adayı Öztüzün, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Yaşanan sorun, eş başkanlık veya kadın özgürlük mücadelesine karşıtlık değildi. Süregelen siyaset tarzının yeniden kendini organize etmesi sorunuydu. Buna karşı, halkımız tarihi bir direniş ve değerlerine sahip çıkma kararlığı gösterdi. Bu aynı zamanda sınıfsal bir öfkeydi. Siyaset ağalarına, Gruplara, Müteahhit siyasetine halkımızın itirazı idi” ifadelerini kullandı. 

Değerli halkımıza borcumuz dahada arttı

Halkımızın mücadelesine gelebilecek zararları engelleyebilmek için bu tutumu sergilediğini ifade eden Mehdi Öztüzün, “Halkımızın onurlu direnişi mevcut siyasi gurupları da aşarak Avrupa da ki bazı kesimleri bile rahatsız ettiği açıkça görüldü. Son gün yaşanabilecek tehlikeli durumları ve halkımızın mücadelesine gelebilecek zararları engelleyebilmek için sorumluluk alma gerekliliği, duymamızdan dolayı, mevcut tutumu sergilediğimizi halkımızla paylaşma ihtiyacı duyuyoruz. Yargılandığımız davalarda, Mava da mezarlar tahrip edilmesin diye silahların üzerine tek başımıza yürürken, Sason da çatışmaya engel olurken de geri adım atmadık. Hiçbir güce boyun eğmediğimize, halkımız (pratiğimizle) şahittir. Bu tarihi sahiplenme ve direnişi gösteren, analarımız (barış anneleri) ve gençlerimiz başta olmak üzere, değerli halkımıza borcumuz daha da arttı. Sahiplenmenizden ve kararlı direnişinizden dolayı önünüzde saygıyla eğiliyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster